Visok rast realnih plaća u kolovozu, HDZ ‘spustio’ oporbi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prosječna plaća u kolovozu narasla je na 1.163 eura, objavio je u petak Državni zavod za statistiku, navodeći da je u proteklih godina ostvaren nominalni rast od 14.1, a realni od 5.8 posto. HDZ se tim povodom osvrnuo na česte izjave iz oporbenih redova da plaće bilježe samo nominalni rast, dok realno padaju zbog inflacije.

“Dobra vijest za Hrvatsku, loša za zlonamjernu oporbu. Prosječna isplaćena neto plaća u 🇭🇷 porasla je u kolovozu na 1.163 €! – objavio je Državni zavod za statistiku. Na godišnjoj razini nominalno je povećana za 14.1%, a realno za 5.8%! U prijevodu: učestala tvrdnja trolista Benčić, Grbin & Grmoja da je ‘daleko veća inflacija pojela porast plaća’ jednostavno je svjesna – laž!

Prosječna neto plaća porasla je i na mjesečnoj razini (sa srpnja na kolovoz) – nominalno za 1.9%, a realno za 1.4%.

Podsjećamo ‘zaboravne’ oporbenjake da smo u Izbornom programu HDZ-a #SigurnaHrvatska, s kojim smo dobili povjerenje 🇭🇷 građana, najavili da ćemo prosječnu neto plaću podići na 1.000 € do sredine iduće godine – do redovitih izbora 2024. godine. A ona se već sada popela na 1.163 €! Uskoro slijedi i njen novi, znatni porast zahvaljujući poreznoj reformi #VladaRH. Do izbora je još dosta, dosta vremena, bit će tu još ekonomskih postignuća…

Dodajmo još jednu lijepu vijest. Prema podacima DZS, medijalna neto plaća 1. put u povijesti probila je granicu od 1.000 €! U 8. mjesecu 2023. bila je 1.004 €. To znači da je polovica zaposlenih u Hrvatskoj primila manje, a polovica više od tog iznosa”, objavio je HDZ na svojoj Facebook stranici.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!