Evo koliko će koštati nove dionice Atlantske plovidbe

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nove dionice Atlantske plovidbe upisivat će se po cijeni od 53,50 eura, dakle po najnižoj ponuđenoj cijeni u javnoj ponudi koja se kretala u rasponu od 53,5 do 60 eura.

Već početkom sljedećeg tjedna trebalo bi se znati tko će i koliko dionica upisati u dokapitalizaciji dubrovačkog brodara.

Podsjetimo, Atlantska plovidba pokrenula je postupak izdavanja novih dionica zbog potrebnih ulaganja u modernizaciju flote koja je trenutno stara 12 godina, a na brodarskom tržištu pripremaju se velike promjene uvođenjem novih, strogih eko-normi.

Nešto prije samog početka dokapitalizacije u dubrovačkim poslovnim krugovima proširila se informacija o tomu da je za preuzimanje dubrovačkog brodara zainteresirana Zadarska plovidba, u čijoj su floti prvenstveno tankeri, ali imaju i par brodova za prijevoz rasutog tereta.
Iako je Mario Pavić, predsjednik Uprave Tankerske plovidbe, naizgled demantirao informacije o želji za preuzimanjem Atlantske, ispostavilo se da to nije točno jer je zadarska tvrtka par dana kasnije, silom zakona, objavila da je u vlasništvu gotovo deset posto dionica dubrovačkog brodara.

Osim flote Atlantske plovidbe, Tankerska je navodno zainteresirana i za splitski Jadroplov koji je u većinskom vlasništvu države.

Tankerska plovidba ove godine završila je i preuzimanje zadarske turističke tvrtke Turistihotel.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!