Dubrovački profesor o odluci Možemo: SDP im ne donosi ništa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na idućim parlamentarnim izborima Možemo! će ipak nastupiti samostalno – odluka je stranke. Hoće li se to pokazati kao dobra taktika? Za koga će se odlučiti lijevo biračko tijelo? Prijeti li SDP-u daljnje slabljenje potpore? Može li ljevica ugroziti HDZ?

Politolog Pero Maldini smatra kako ovo nije bilo neočekivano.

“Najprije vidim da danas mnogi govore kako su SDP-u dali košaricu, svi se čude. Oni su izabrali jedan racionalan i pragmatičan odabir da ne idu sa SDP-om. Dakle, SDP koji je zapravo gotovo sličan što se tiče postotaka političke potpore, a želi se ponašati kao politički senior partner nekome kome zapravo ne može ni po čemu, ni po programu, ni po kadrovima, ni na kakav način i po imidžu, jednostavno su u Možemo! odlučili, da bi to više bio teret nego korist. Teret je u jednom lošem imidžu stranke”, rekao je Maldini.

Pokušali su vidjeti koliko stvarno na političkom tržištu vrijede.

“To je bilo korektno, a da nisu zatvorili pritom mogućnost postizbornog koaliranja. Oni ne žele ići sa SDP-om koji im ne donosi ništa. Oni nemaju niti program, niti imaju predsjednika koji je kompetentan, niti imaju javne politike. Sve ono što znamo o SDP-u, što ih je dovelo na ove prilično niske grane političke potpore”, rekao je Maldini za HRT.

S druge strane, kaže Maldini kako ne treba zaboraviti da je SDP i njihov čelni Grbin u jednoj poziciji “Stockholmskog sindroma” u odnosu na predsjednika Milanovića koji i dalje prilično destruktivno djeluje u svojoj nekadašnjoj stranci koje se odrekao nakon svega što je napravio, puno više negativnog nego pozitivnog.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!