‘Biračima SDP-a sigurno nije lako gledati stečaj svoje stranke i predsjednika koji kleči pred drugima!’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iako iz HDZ-a rijetko komentiraju zbivanja u drugim političkim strankama, saborski zastupnik te stranke Damir Habijan osvrnuo se na nedavnu košaricu koju je SDP dobio od Možemo!. Habijan je odluku stranke Možemo! o samostalnom izlasku na izbore 2024. ocijenio „pljuskom” predsjedniku SDP-a Peđi Grbinu koji se „doveo u situaciju da kleči i moli”.

„SDP je dodvoravanjem Možemo!, klečeći i moleći za koaliciju, doveo u pitanje sebe i stanku koja je nekada bila druga najjača opcija u Hrvatskoj, najjača oporbena stranka. Sigurno svakom članu i simpatizeru SDP-a nije lako i ne gleda na ovaj razvoj i situacije blagonaklono i sigurno im nije svejedno,” rekao je Habijan koji je situaciju s SDP-om usporedio sa stečajem.

„Stranka koja je u jednom trenutku bila jaka i respektabilna nalazi se praktički u stečaju, a Možemo! se pojavljuje kao stečajni upravitelj,” kazao je zastupnik HDZ-a.

Habijan smatra kako se iz propasti potencijalne koalicije zapravo krije nemogućnost oko dogovora tko bi na ljevici trebao biti kandidat za premijera na idućim parlamentarnim izborima. Općepoznata je stvar da to priželjkuje Peđa Grbin, dok u Možemo! drže da je Sandra Benčić bolji kandidat.

“Već neko vrijeme svjedočimo pokušaju koalicije između SDP-a i Možemo što govori, po našem viđenju, nesposobnosti, nedoraslosti u kapacitetu, u stručnosti, u infrastrukturnom i upravljačkom pogledu i kod jednih i dugih,“ smatra Habijan, koji drži kako je ishod idućih parlamentarnih izbora sasvim izvjestan.

“Kakav god bio zakon o izbornim jedinicama, pobijedit će HDZ zato što će oporba svojim načinom, demagogijom i nekonstruktivnošću te međusobnim prepucavanjem dovesti sebe u poziciju da izgubi izbore,“ zaključuje HDZ-ov zastupnik. (Klikni News)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!