Može li u Dubrovniku napokon doći do procvata zimskog turizma? Hoteli se hvale ponudom i brojem gostiju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dugo se priča o produženju sezone i cjelogodišnjem turizmu na čemu se godinama radilo. Prije više od desetljeća Stradun i ulice Dubrovnik  tijekom prosinca bile su puste. Puno je potencijala za uspješan turizam tijekom zimskih mjeseci, no potrebno je i puno rada da bi se oživjelo ovo doba godine.

Dubrovački zimski festival postao je prepoznatljiva manifestacija koja već desetu godinu za redom uveseljava Dubrovčane, ali i privlači značajan broj posjetitelja na jug Hrvatske. Napredak i razvoj zanimljivih događanja kojima obiluje Festival bili su poticaj i drugim da kreiraju ponudu. Jedno je sigurno kako na oživljavanju zime u Dubrovniku i jačem brendiranju Zimskog festivala zajednički moraju raditi svi akteri u turizmu uključujući hotelske lance, ugostitelje, Zračnu luku Dubrovnik i drugi.

Zamjenica direktora Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić za Jug info je kazala kako ovogodišnji Dubrovački zimski festival nikad nije bio bogatiji i zanimljiviji.

Bogat program za goste iz regije

“Naš strateški cilj je cjelogodišnji turizam što je važno za život cijele destinacije i zbog toga nam je važno da je što više hotela i ugostiteljskih objekata otvoreno. Dubrovnik nije samo sezonska destinacija, ali tu treba puno truda i ulaganja od strane TZ-a,  Grada i privatnog sektora. Glavni preduvjet je zračna povezanost i svi trebamo raditi da se ona što više pojača u narednim godinama. Inače se trudimo organizirati brojne manifestacije pa bih istaknula i bogatu jesen koja je obilovala različitim događanjima poput gastro manifestacija, kulturnih događanja, Festivala svjetlosti i onda je na kraju došao Zimski festival, a nakon njega dolazi Festa, karneval, dubrovački gastro dani za Valentinovo, Dan žena, sajmovi cvijeća… Uz sve to, tijekom cijele godine ćemo imati i besplatna vođenja i nastupe Linđa. Trudimo se stvoriti kvalitetan sadržaj i programe tijekom zimskim mjeseci, a najvažnija je sinergija kroz zajednički trud svih dionika u destinaciji što bi obogatilo zimu i ostvarilo što veću popunjenost”, smatra zamjenica direktora Tz-a koja dodaje kako za Dubrovnik tijekom zimskih mjeseci najviše ima interesa od strane gostiju iz regije pa su prema tom tržištu usmjerene promotivne ponude Turističke zajednice.

Posebno uzbuđenje i veselje tijekom zime je doček Nove godine, a ove godine u Dubrovniku se sprema velika zabava na Stradunu jer će nastupiti Zdravko Čolić. Nekad su glavne feste za proslavu bile u hotelima i lokalima što je praktički zamrlo pa se sve preselilo na ulice i trgove. No, ipak u Dubrovniku su hoteli mjesta u kojima rado borave posjetitelji, ali i domaći.

Zamjenice direktora dubrovačke Turističke zajednice Ana Hrnić ističe kako će u Dubrovniku konkretno za doček biti otvoreno 13 hotela; dio njih će raditi samo za blagdane, a ostali će biti otvoreni tijekom cijele zime.

Što se tiče hotela koji su omiljena mjesta za okupljanje i brojnih Dubrovčana zbog ugodne atmosfere, nekolicina njih je pripremila bogatu ponudu, dok drugi odmaraju i spremaju se za ljeto.

Primjerice hotel Lero i ove godine će biti tradicionalno otvoren tijekom cijele godine.

Hoteli otvaraju svoje vrata

“Popunjenost hotela ove zime će biti jako dobra, posebice u periodu Božića i Nove godine gdje su nam kapaciteti odavno popunjeni. Na Silvestrovo imamo bogati buffet s aperitivom te pjenušcem uz glazbu uživo. Ove godine imamo fantastičnu adventsku ponudu na Piano baru te odobravamo 30 posto popusta svim našim sugrađanima”, odgovorili su nam iz hotela Lero.

Od Valamarovih hotela u Dubrovniku otvoren će biti hotel Dubrovnik President Valamar Collection 5* uz prigodnu smještajnu ponudu.

“S obzirom na to da je glavni izvođač dočeka u samom Gradu regionalna zvijezda Zdravko Čolić, najveći broj gostiju se očekuje iz Hrvatske i zemalja regije, koji tradicionalno imaju trend last-minute rezervacija”, komentirali su iz Valamar Riviere.

Jadranski luksuzni hoteli ove godine će otvoriti dva hotela, Palace i Excelsior.

“Kao i svake godine tijekom Adventa smo pripremili posebnu ponudu hrane i pića za sve naše goste i sugrađane. Iznimno smo zadovoljni s trenutnom popunjenošću za Novu godinu u oba naša hotela, a očekujemo da će se ovaj trend nastaviti i u nadolazećem blagdanskom periodu, te da će svi naši kapaciteti biti u cijelosti popunjeni”, odgovorili su iz JLH.

Ove godine će svoja vrata otvoriti i hotel Lapad koji će raditi samo četiri dana, od 29. prosinca do 2. siječnja. Oni neće imati organiziran doček, ali će raditi svi hotelski restorani i barovi.

“Popunjenost je dobra, a očekujemo i last minut booking. Hotel počinje s radom u ožujku, a posebno nam je drago što će tad biti završena Lapadska obala koja će doprinijeti da taj dio grada postane jedna od najboljih lokacija”, poručili su iz hotela Lapad.

I hotel Park u Uvali Lapad će biti otvoren u periodu od 29. prosinca do 2. siječnja, a govore kako su zadovoljni s popunjenošću.

“Zadovoljni smo s brojem kapaciteta u hotelskom, ali i privatnom smještaju koji će biti dostupni našim gostima. Vjerujem da je za sad popunjenost dobra. Mi priželjkujemo da to što više i bolje”, zaključila je za Jug info zamjenica direktora Turističke zajednice Ana Hrnić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!