I Dubrovnik ceste se suočavaju s ovim izazovom: “Bilo kakve ideje o širenju posla tu se zaustavljaju”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ova godina je za Dubrovnik ceste bila dobra, otkrio nam je u razgovor za Soundset Ragusu direktor Roberto Krile koji je zadovoljan poslovanjem tvrtke.

Što se tiče prihoda, dodaje Krile, oni su na razini prošlogodišnjih rezultata.

“Ovo sve što se događa na geopolitičkoj sceni mislim da se nije negativno odrazilo na naše poslovanje i s tim sam zadovoljan. Kao i svake godine čeka nas završetak poslovnog ciklusa i pripreme za sljedeću godinu”, istaknuo je Krile.

Dubrovnik ceste inače su dioničko trgovačko društvo koje svoje poslove ugovara na tržištu i javnim nadmetanjima. Njihov najvažniji posao je održavanje javnih cesta na području Dubrovačko-neretvanske županije.

“Mi smo zaduženi za prevenciju održavanja državnih, županijskih i lokalnih cesta na području županije. To nam je glavni posao, a pored toga od gospodarskih djelatnosti imamo proizvodnju građevinskog materijala, asfaltnu bazu na Korčuli, kamenolom u Dubrovačkom primorju, što su sve komplementarne djelatnosti osnovnoj koja je održavanje cesta”, pojasnio je Krile.

Jedan od najveći problem s kojim se susreću Dubrovnik ceste je pronalazak radne snage.

“To nam je ograničavajući faktor za razvoj poslovanja i dosta veliki napor ulažemo u održavanje kapaciteta. Malo je stručnog kadra u segmentu niskogradnje. To se odnosi na stručne inženjerske radove, međutim sve je veći problem i u nižim operativnim razinama jer sve je manje ljudi koji žele raditi obične cestarske poslove. Inače jako sam zadovoljan sa svojim timom mladih inženjera koji su kvalitetni profesionalci. Problemi se javljaju u pronalasku cestara i ophodara jer sve je teže pronaći ljude koji su voljni raditi taj posao”, govori direktor Dubrovnik cesta.

Oni za sad nisu posezali za stranom radnom snagom.

“Za sad uspijevamo pronaći domaću radnu snagu za našu razinu aktivnosti. No, bilo kakve ideje o širenju posla zaustavljaju se jer imamo problem s radnom snagom. Od velike nam je pomoći bazen zaleđa Dubrovnika gdje smo pronalazili kadrove. Kada radimo u Neretvi, Pelješcu i na Korčuli, tamo pronalazimo ljude. Kolegama sam nedavno rekao da ćemo idućih godina zasigurno stupiti u kontakt s agencijama koje se bave uvozom stranih radnika kako bi se kvalitetnije pripremili za budućnost”, zaključio je direktor Dubrovnik cesta Roberto Krile.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!