Tankerska plovidba ušla u vlasništvo Atlantske plovidbe!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Glasine o preuzimanju Atlantske plovidbe od strane zadarske tvrtke Tankerska plovidba o kojima je prvi pisao portal Juginfo.hr, sudeći prema informacijama sa Zagrebačke burze, bile su itekako utemeljene.

Naime, Tankerska plovidba od 29. rujna vlasnik je čak 7,89 posto dionica Atlantske plovidbe, a obavijest je poslana jer prema zakonu tvrtka je dužna obavijestiti javnost kada prijeđe prag od pet posto.

Podsjetimo, Atlantska plovidba u procesu je dokapitalizacije te izdaje maksimalno 33,3 posto novih dionica, a kao najizvjesniji kupac spominje se zadarska Tankerska plovidba. Iako je predsjednik Uprave te tvrtke Marko Pavić insinuirao da je Tankerska plovidba nezainteresirana za sudjelovanje u dokapitalizaciji jer na taj način ne može steći većinski paket dionica, s obavijesti o prelasku praga od pet posto situacija se prilično drastično mijenja.

Očito je, dakle, da je Tankerska plovidba itekako zainteresirana za Atlantsku plovidbu, samo je pitanje žele li Zadrane manjinski, kontrolni ili većinski paket dionica, a za odgovor na to pitanje neće trebati dugo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!