Good Food Festival – od street fooda, kušaonica vina, radionica kozmetike, ekskluzivnih večera do Dubrovačke trpeze
Od 7. do 20. listopada održava se Good Food Festival.
Direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miro Drašković najavio je kako će ovogodišnji festival biti bogat raznim događanjima poput večere s poznatim chefovima, zanimljivih suradnji i radionica.
“Bit će tu puno događanja od gastronomskih do enoloških. Proširili smo se s danima gastronomije i u restoranima u Župi i Konavlima. Imate ćemo i divlju gozbu u Ljupču, večeru s istarskim chefovima, radionice u DEŠI i Centru kompetentnosti, vinske kušaonice, ulični festival… Sve u svemu puno događanja, a cilj nam je predstaviti se što većem broju gostiju što naša gastronomija može ponuditi”, najavio je direktor Drašković.
Novosti jedanaestog Good food Festivala su street food festival Foodravanje koji će se održati u Lazaretima, u suradnji s Dubrovačkom baštinom, od 10. do 13. listopada. Osim bogate ponude hrane održat će se i koncerti Opće opasnoti, Atomskog skloništa, Crvene jabuke i Dino Dvornik Tribute banda.
Novost je i događaj u Župi dubrovačkoj s proizvođačima meda Medareda koji su pripremili radionice prirodne kozmetike i delicija na bazi meda. Osim toga, održat će se i vinokušnja u Muzeju vina na Pilama kao hommage Pošipu, a 11. listopada održat će se i predstavljanje prirodnih vina na Lokrumu. U Kazbeku će biti jedan ekskluzivni događaj – večer istarskih okusa s dalmatinskim notama, a svakodnevno će imati ponude hrvatske kuhinje s modernim twistom, te ponudu domaćih kolača i doručak. DEŠA će organizirati slatke i slane radionice, a zanimljiva će biti i ‘divlja gozba’ u Ljubaču uz chefa Dina Galvagna koji će pripremiti sve što su pronašli taj dan šetajući prirodom.
Završnica Good Fooda je Dubrovačka trpeza na kojoj će se predstaviti ugostitelji. Događaj je humanitarnog karaktera, s ciljem zahvale sugrađanima i gostima na uspješnoj sezoni.