Zaposlenici podnijeli kaznene prijave protiv vlasnika Dubrovačke televizije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bivši djelatnici Dubrovačke televizije podnijeli su kaznenu prijavu protiv vlasnika Nikoline Dvorski i Orsata Zovka.

Jedanaest bivših djelatnika podnijelo je prijavu zbog neisplate plaća jer, kako smatraju oštećenici, vlasnici su zajedno i dogovorno iznos s računa Dubrovačke televizije prebacili na osobni račun, iako su bili svjesni da neće moći isplatiti plaće.

U kaznenoj prijavi se navodi kako su tijekom siječnja, veljače i ožujka, u cilju da poboljšaju svoju pregovaračku poziciju u pregovorima oko prodaje poslovnih udjela, Dvorski i Zovko u radnom odnosu zadržali zaposlenike te ih time doveli u situaciju u kojoj nisu mogli tražiti novo zaposlenje, niti ostvarivati svoja prava pred Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Uz to, nadalje se tvrdi kako im nisu isplatili plaće za siječanj, veljaču i dio ožujka, a po davanju poslovno uvjetovanih otkaza nisu na vrijeme dostavili ispravne obračune o neisplati dospjelog iznosa plaća. Time su djelatnike, tvrde oni, oštetili za više od 58 tisuća eura.

Bivši djelatnici Dubrovačke televizije tvrde kako su Nikolina Dvorski i Orsat Zovko zlouporabili zakonom dane ovlasti.

Prije tjedan dana otvoren je stečajni postupak nad Dubrovačkom televizijom koja je završila s dugom većim od 98 tisuća eura. Nakon 18 godina postojanja, krajem veljače, ova lokalna televizija je prestala s emitiranjem, a zaposlenici su u posljednjem obraćanju gledateljima poručili kako će se pravnim putem boriti za svoja prava.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!