KONAČNO SE OGLASILI Evo kako je građevinska inspekcija reagirala u vezi radova na hotelu Argentina

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Građevinska inspekcija zaprimila je prijavu Grada Dubrovnika zbog radova na gradilištu hotela Argentina te će se njome pozabaviti kad dođe na red. Investitor na Argentini je tvrtka Jadranski luksuzni hoteli, vlasništvo obitelji Lukšić iz Čilea, a koji su hrvatskog podrijetla

Kako su naveli iz Državnog inspektorata, građevinska inspekcija zaprimila je „predmetnu prijavu koja ukazuje na izvođenje građevinskih radova na navedenoj lokaciji te je prijava uvrštena u plan rada građevinske inspekcije.“

„Po obavljenom inspekcijskom očevidu, u odnosu na izvođenje radova sukladno odobrenju za građenje, izvijestiti ćemo Vas o utvrđenom.“, poručili su iz Državnog inspektorata, te naglasili:

„Isto tako napominjem da nije u nadležnosti građevinske inspekcije obavljanje nadzora i zatvaranje gradilišta zbog možebitnog kršenja Odluke o zabrani izvođenja građevinskih radova u tijeku turističke sezone.“

Radov i na hotelu Argentina bili su, podsjetimo, tema vijećničke rasprave na posljednjoj sjednici Gradskog Vijeća Grada Dubrovnika, kada su vijećnici oštro kritizirali bučne radove na Pločama. Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica je nakon sjednice, službenouputio poziv građevinskoj inspekciji da utvrdi stanje na gradilištu, jer prema svjedočenju sugrađani traju zemljani radovi koji su zabranjeni od 15. lipnja odlukom Gradskog vijeća.

„Držim kako nitko ne može biti iznad Gradskog vijeća grada Dubrovnika koji je predstavničko tijelo, pogotovo ne investitori koji za sebe misle da su veliki i nedodirljivi. To je bio razlog mog istupa i očekujem postupanje građevinske inspekcije”, rekao je Potrebica.

Podsjetimo, odlukom dubrovačkog Gradskog vijeća, dozvoljeni su radovi na konstrukciji, ali ne i zemljani radovi koji su u principu dosta bučni. Prema navodima iz dubrovačke gradske uprave, komunalne službe su više puta upozorave i djelovale u okviru svojih ovlasti, izdajući niz upozorenja, no, bez koristi.

Iz hotelske grupacije Jadranski luksuzni hoteli o ovom slučaju se do sada nisu očitovali. Za naglasiti je da je ta kompanija vlasnik i hotela Excelsior, još jednog dubrovačkog visokokategornika koji je u neposrednoj blizini gradilišta hotela Argentina. Neslužbeno saznajemo kako su radovi u kašnjenju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!