Susret s predstavnicima gradova prijatelja uoči otvaranja 75. Dubrovačkih ljetnih igara

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Uoči otvaranja 75. Dubrovačkih ljetnih igara, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u pratnji predsjednika Gradskog vijeća Marka Potrebice, zamjenice gradonačelnika Jelke Tepšić, pročelnice za kulturu i baštinu Julijane Antić Brautović te predsjednice Odbora za međunarodnu suradnju Gradskog vijeća Katarine Doršner susreo se s predstavnicima gradova prijatelja, među kojima su izaslanici Bad Homburga, Sorrenta, Sarajeva, Graza i Montereya.

U ime Grada Bad Homburga prijamu su nazočili gradonačelnik Alexandar Hetjes sa suradnicima, a ispred Grada Sorrenta u Dubrovnik je stigao predsjednik tamošnjeg Gradskog vijeća Luigi Di Prisco. Grad prijatelj Sarajevo predstavljali su zamjenica predsjednika Gradskog vijeća i vijećnik Alem Logo, a Graz gradski vijećnik Kurt Luttenberger. U ime kalifornijskoj grada prijatelja Montereya susretu je prisustvovala Colleen Baily, direktorica tamošnjeg glasovitog Jazz Festivala, koji se ove godine održava 67. put.

„Neizmjerno smo sretni što vas možemo ugostiti danas. Dubrovačke ljetne igre su za nas jedinstvene i čast nam je večeras na svečanoj ceremoniji dijeliti našu bogatu tradiciju i kulturu s vama. Svake godine se trudimo da bude drugačije i nadam se da će vam se ovogodišnje izdanje svidjeti“, rekao je uvodno gradonačelnik Mato Franković.

Tradicionalni susreti gradova prijatelja u vrijeme Dana Grada i Feste sv. Vlaha kao i prilikom svečanosti otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara obilježeni su srdačnom atmosferom i vjerno oslikavaju bogatstvo suradnje i povezanosti gradova.

Protokole o suradnji Grad Dubrovnik sklopio je s 14 gradova i održava prijateljske odnose s četiri talijanska i dva hrvatska grada, po jednim austrijskim, njemačkim, švedskim, francuskim, turskim, kineskim, jednim gradom u Bosni i Hercegovini i jednim u Sjedinjenim Američkim Državama. Prvo „bratimljenje“ zabilježeno je 1967. s talijanskom Ravennom, dok su 2023. godine protokoli o suradnji potpisani s gradovima Imotskim i Sorrentom.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!