PRAVILA SU JASNA Koncesija u Uvali postoji, a koncesionar mora platiti naknadu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Županijski vijećnik Marko Giljača pitao je župana Nikolu Dobroslavića kako je Županija mogla dopustiti da koncesionar plaže u Uvali Lapad ne mora plaćati koncesiju iako je istu koristio, to jeste radili su 2021. 2022. i 2023. godine.

“Kako ste to mogli dopustiti? Zanima me kako je županija kao davatelj koncesije mogla dopustiti da oni rade? Čiji je to propust?”, pitao je Giljača.

Dobroslavić je naznačio kako Županija nema nikakvu odgovornost u tom slučaju.

“U Uvali Lapad imamo neželjenu situaciju za koju nemamo nikakvu odgovornost, jer sve što smo radili napravili smo po propisima ,pravilima i zakonima Republike Hrvatske. To je potvrdio DORH, sudovi, ali imamo dvije oprečne presude koje su stvorile zabunu u pogledu važenja koncesije. U kontaktu sam s DORH-om budući da je riječ o pomorskom dobru i oni ga štite te podržavaju postupke koje je provodilo Ministarstvo i Županijska skupština. Čekamo pravorijek od Vrhovnog suda i onda ćemo postupiti kako oni navedu”, naveo je Dobroslavić.

Dodao je kako koncesija u Uvali Lapad postoji.

“Može koncesionar tvrditi što hoće. Oni su tamo radili, ali nisu platili sve rate, no morat će. Mi smo ih za to zadužili i inzistiramo da plate. Hoće li koncesija biti prekinuta, hoće li se naplatiti od njihovih ulaganja ili na neki drugi način, to će odrediti institucije ove države. Koncesionar ima koncesiju koju je koristio, dijelom je plaćao, ali nije u cijelosti. Čvrsto stojim iza toga da moraju platiti i mi ćemo na tome ustrajati. Imamo potporu Državnog odvjetništva i priznat ćemo odluku Vrhovnog suda, kakva god ona bila. Žao mi je što ta situacija nije uredna, ljudi su s pravom nezadovoljno. Međutim, pravna smo država i nema prijekih rješenja, moramo se voditi zakonima i tako postupati. Kad bi Ministarstvo nešto naložilo ili Državno odvjetništvo, mi bismo to poštovali”, zaključio je župan Nikola Dobroslavić tijekom Županijske skupštine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!