UKLJUČI SE I TI Otvoreno glasovanje za projekte u sklopu Participativnog budžetiranja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Dubrovnik i Dubrovačka razvojna agencija DURA nastavljaju s provedbom projekta Participativno budžetiranje i u 2024. godini čiji je cilj uključiti građane Dubrovnika u proces donošenja odluka u svojoj sredini. Građani su tijekom travnja i svibnja predali ukupno 133 projektna prijedloga u sklopu 25 radionica unutar osam gradskih kotara i 17 mjesnih odbora.

 

Postupkom glasovanja obuhvaćena su 82 projektna prijedloga koji su zadovoljili kriterije modela participativnog budžetiranja u vrijednosti do 60 tisuća eura po svakom mjesnom odboru te 120 tisuća eura po svakom gradskom kotaru. Građani će glasovanjem odlučiti koji će se projektni prijedlog iz njihovog gradskog kotara ili mjesnog odbora realizirati u 2025. godini.

 

Glasovanje će se odvijati putem NIAS sustava e-Građani na platformi VoxPopuli do 30. lipnja 2024. Za prijavu je dovoljna vjerodajnica niske razine sigurnosti koju je moguće dobiti u poslovnici FINA-e (korisničko ime i lozinka). Detaljne upute za glasovanje možete pronaći na web stranici https://voxpopuli.edubrovnik.hr.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!