Koja je stranka najjača oporba u Dubrovniku, što kažu čelnici SDP-a i Srđ je Grad

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon nedavnih parlamentarnih izbora u javnosti u javnosti se nametnulo pitanje koja je najjača stranka u Dubrovniku. Dok u dubrovačkom SDP-u smatraju da su to oni, u Možemo, odnosno Srđ je Grad drugačijeg su mišljenja.

„Činjenicom da sam na nedavnim parlamentarnim izborima po broju preferencijalnih glasova u Dubrovniku bila druga nakon gradonačelnika Mata Frankovića  smatram da se SDP definitivno utvrdio kao najjača  oporbena stranka u Dubrovniku. To što sam dobila više preferencijalnim glasova i od Srđ je Grad i od Centra zajedno, smatram svojoj malom osobnom pobjedom“, kazala je čelnica dubrovačkog SDP-a Anita Bonačić Obradović. Dodala je i kako je njezina stranka spremna na dogovore s drugim oporbenim strankama u Dubrovniku pred nadolazeće lokalne izbore.

Drugačijeg stava je Đuro Capor iz Srđ je Grad, odnosno Možemo.

„Mislim da je Možemo, odnosno Srđ je Grad i po rezultati a i po reakcijam vladajućih u HDZ-u pokazao svoju poziciju. Svima je jasno koga HDZ doživljavaju kao prijetnju i prema kome usmjeravaju svoje strjelice, optužbe nezavoljstvo i frustracije. Srđ je Grad je vidljivi i glavni oponent  aktualnoj HDZ- ovoj vlasti“, rekao je Srđevac Đuro Capor koji je na nedavnim parlamentarnim izborima nosio listu stranke Možemo u 10. Izbornoj jedini, a koja je osvojila preko pet posto glasova, ali se ipak nije uspio plasirati u Sabor.

Komentirajući izjavu Bonačić Obradović, Capor  je  naglasio kako je bitno ne zaboraviti da je na listi Rijeke pravde koju je predvodio SDP bilo više koalicijskih partnera.

„Njezin stav da je SDP najača oporbene stranka u Dubrovniku držim nategnutim, a parlamentarni izbori su ipak drugačiji od lokalnih“, smatra Đuro Capor.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!