Proširena i u potpunosti uređena cesta Dubravica – Trsteno

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon što je krajem prošle godine sanirana i asfaltirana nerazvrstana cesta Dubravica – Trsteno, sada je završeno i izvođenje betonskih pasica na ovoj dionici u dužini od gotovo 5 kilometra. Ovim i prethodnim radovima širenja i asfaltiranja cesta je s tri i pol proširena na pet metara. Završene radove jučer poslijepodne obišao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima.

”Zadnji je put ova cesta uređivana prije 38 godina. Sada proširena i uređena prometnica omogućuje dvosmjerno odvijanje prometa. Investicijom smo približili najudaljenije mjesto Grada Dubrovnika Dubravicu, a cilj nam je urediti i cestu do Majkova”, kazao je gradonačelnik Mato Franković.

Radovi izgradnje betonskih pasica s obje strane ceste, prosječne širine pola metra, vrijedni su 292.340,00 eura bez PDV-a, odnosno 365.425,00 eura s PDV-om. Izvela ih je tvrtka Platanus d.o.o. prema dinamičkom sustavu pojačanog održavanja prometnica. Nadzor je provela tvrtka Aedificator d.o.o.. Radovi su počeli 26. ožujka 2024., a završeni su i prije ugovorenog roka od 45 dana.

Kako bi se omogućilo lakše i sigurnije prometovanje Grad Dubrovnik je proveo potpunu obnovu dionice od Trstenog do Dubravice te su prošle godine uz sanaciju i asfaltiranje mjestimično izvedena i dodatna proširenja kolnika. Ujedno je početkom ove godine odrađeno asfaltiranje ceste kroz Trsteno, u dužini od 1.200 metara do križanja s državnom cestom. Svekupno je tako u ove radove u ukupnoj dužini od oko šest kilometara uloženo gotovo 900 tisuća eura.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!