Grad Dubrovnik, Vodovod i Čistoća uveli plaćanje računa bez naknade putem moderne aplikacije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Dubrovnik, Čistoća i Vodovod omogućili su građanima plaćanje računa putem KEKS pay aplikacije bez naknade.

Gradonačelnik Mato Franković je istakno kako će tako građanima biti olakšano plaćanje računa na području grada.

“Za naše sugrađane je bitno da nema naknade i da aplikacija nije vezana za banku. Erste banka je krovni nositelj, ali bez obzira u kojoj banci imate račun možete plaćati bez ikakvih troškova. Aplikacija olakšava komunikaciju što se tiče računa i sve veći broj gradova i općina se pridružuje ovom projektu. Smatram kako na ovaj način povećavamo razinu pružanja usluge i dostupniji smo kroz online sustav”, kazao je Franković te dodao kako bi bilo dobro da se i Sanitat, kroz kupnju PPK kartice, uključi u KEKS pay sustav zbog uvođenja zone posebnog režima.

Boris Blažević voditelj KEKS pay time Erste banke pojasnio je kako funkcionira aplikacija koja ima preko 440 tisuća korisnika, pet godina je na tržištu i ima ocjenu u sustavu 4,9.

“Najčešći komentar za KEKS pay je da je jednostavan. Korisnik pokreće sve preko sustava nakon što instalira aplikaciju na pametnom telefonu, a aktivira uslugu tako što pošalje zahtjev, prepiše poziv na broj, skenira bar kod i onda doda oib i email. Nakon poslanog zahtjeva računi mu stižu na KEKS pay, a ne na kućnu adresu. Sve se plaća jednim potezom prsta, a ključno je da nema naknade, to nam plaćaju Grad, Sanitat i Čistoća jer su odlučili da imaju veće uštede u odnosu na tiskanje i slanje računa”, pojasnio je Blažević.

Blaževiš je istaknuo zanimljiv podatak. Naime, do 95 posto onih koji plaćaju račune, plaćaju do datuma dospjeća jer ih kroz KEKS pay sustav napominju na datum plaćanja.

“Ljudi su sretni s time jer aplikacija podsjeća da moraju platiti. Čuvamo sve pripadauće račune i onda ih korisnik tiskati i provjeravati koje je platio. Može se plaćati iz cijlog svijeta, bez naknade, imamo jako puno korisnika iz inozemstva. Naknada je nula eura, a korisničko iskustvo je jako dobro”, zaključio je Boris Blažević voditelj KEKS pay time Erste banke.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!