Vijećnik široke ruke: ‘Sredstva za medije i oglašavanje trebaju biti trostruko veća, nastala je ogromna praznina bez Dutv-a’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

“Sredstva za medije i oglašavanje moraju se znatno povećati, ona su nedostatna i svako uspoređivanje Dubrovnika s bilo kojim gradom je neprimjereno”, rekao je gradski vijećnik Pero Vićan tijekom rasprave o proračunu Grada Dubrovnika.

Vićan se posebno osvrnuo na nedavno ugašenu Dubrovačku televiziju i probleme koje je imala ova medijska kuća.

“Što se tiče medija, priključujem se onim riječima da je Dutv, od početaka do nažalost gašenja, igrala izuzetno pozitivnu ulogu u medijskom prostoru grada. Milijun posto sam siguran da gašenje ove televizije nema veze s gradskom upravom i povremenim kritikama koje je Dutv upućivala vodstvu grada. Nisam ni ja bio njihov miljenik, iako sam tamo gostovao više puta”, komentirao je Vićan.

Dodao je kako je nastala ‘ogromna praznina bez Dutv-a’.

“Nisu se stekli uvjeti za stečaju u toj Tv kući, nego je nominalni vlasnik zbog prezaduženja kuće otkazao koncesiju. To se zove zločin. Apleliram na gradonačelnika, ako može da pomogne da se koncesija vrati zaposlenicima. Jedini što je Dutv imala, a to je vrijedilo, su ljudi, to jeste novinari i koncesija. Oni nisu imali vlastiti prostor, a sva njihova oprema je iznosila koliko i četiri Vlahušićeve nezaslužene penzije. To je stara oprema”, mišljenje je Vićana koji je ponovno dodao kako Grad nema veze s gašenjem te medijske kuće.

Osvrnuo se na financiranje lokalnih medija.

“Financiranje treba biti koktel poziva, natječaja i odluke gradonačelnika. Na sljedećem rebalansu proračuna tražit ćemo stavku da se financiranje medija utrostruči”, poručio je DDS-ov Pero Vićan.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!