Građani najviše problema imaju s parkiranjem, prometovanjem ulicama, rukohvatima, i nedostatkom igrališta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Veliki broj sugrađana ispunio je prostor Lazareta, gdje je sinoć u organizaciji gradske uprave Grada Dubrovnika i Gradskog kotara Ploče iza Grada odžan zbor građana. Kroz otvoreni dijalog u dva i pol sata čuli su se prijedlozi, primjedbe i pohvale za odrađene projekte. Prisutne su uvodno pozdravili gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i predsjednik GK Ploče iza Grada Đani Banovac.

“Dijalog s građanima je izuzetno važan, bitno je čuti što građane muči, njihove prijedloge i primjedbe i na taj način direktno komunicirati. Ohrabrujuće je vidjeti ovoliki broj ljudi jer to znači da imaju povjerenje u institucije, a na nama je da opravdamo to povjerenje. Naime, za godinu dana ćemo ponovno ovdje doći i razgovati o tome što smo od predloženog realizirali”, kazao je gradonačelnik Franković i najavio idući zbor građana u GK Grad, gdje su od zadnjeg susreta učinjeni značajni pomaci.

Stanovnici GK Ploče iza Grada istaknuli su problematiku poput parkiranja, prometovanja ulicama, rukohvata, dječjih igrališta.

Zboru građana prisustvovali su i svi pročelnici upravnih tijela Grada Dubrovnika, kao i direktori gradskih komunalnih društava, koji su, uz gradonačelnika, odmah i dali i odgovore na postavljene upite građana.

U namjeri što značajnijeg uključivanja stanovnika i dobivanja izravnih informacija o dnevnim problemima s kojima se susreću, gradska uprava, u suradnji i koordinaciji s gradskim kotarima, krenula je s ciklusom zborova građana. Iduću subotu, 16. ožujka, uslijedit će zbor građana Gradskog kotara Grad, a potom i zborovi građana i na ostalim područjima grada.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!