Sezona gripe u punom zamahu: Djeca na udaru, a najviše u Dubrovniku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sezona gripe na samom je vrhuncu, a u Zavod za javno zdravstvo dubrovačko neretvanske županije svakodnevno pristižu podaci o oboljelima. Prema trenutnim podacima ove godine na udaru su posebno djeca kazao je za Soundset Ragusu epidemiolog Miljenko Ljubić.

“Istina prema trenutnim podacima posebno su na udaru djeca do 15 godina, a zanimljivo je da je one starije od 65 godina gotovo potpuno zaobišla gripa. Za sad jer prijavljeno 296 oboljelih, a najviše u Dubrovniku čak 212, zatim Metkovića i Ploča, a najmanje s područja Korčule.

Očekivano je da su najviše pogođena djeca jer upravo oni najviše boravee u skupinama u zatvorenim prostorima pa se očekuje da će taj broj kroz veljaču još i rasti” kazao je Ljubić za Soundset Ragusu

Gripu ne treba uzimati olako i ako se ne liječi može imati i ozbiljne komplikacije napominje Ljubić i savjetuje da se gripu obavezno mora preležati, a nikako prohodati.

“Bitno je piti dovoljno tekućine, mirovati, ostati doma, snižavati temperaturu i konzumirati raznovrsnu prehranu te provjetravati prostore u kojima boravite”

Mato Čupić


PODIJELI S PRIJATELJIMA!