GRUŽ, ŽARKOVICA, LAPAD Grad će ozeleniti oko tri tisuće novih stabala

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Uskoro kreće pošumljavanje na području obale Ivana Pavla II, najavio je na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Mato Franković

„Naša arhitektica koju smo angažirali je bila u obvezi pokrenuti e-konferenciju u koju su se uključila sva javno pravna tijela. 29. siječnja završava posljednja e-konferencija i tada možemo dobiti sve potrebne uvjete za ovaj projekt. Stabla će se zasaditi sve do Robne kuće Minčeta, a s obzirom na to da tamo imamo kabelski splet i vodovodne i kanalizacijske cijevi, onda je bilo bitno da zatražimo od javno pravnih tijela da nam pokažu kroz spomenutu konferenciju gdje će biti ovi sustavi kako bi ih mogli zaobići i posaditi stabla“, rekao je dubrovački gradonačelnik.

Riječ je o visokim, takozvanim odraslim stablima, nakon čega će se pokrenuti postupak javne nabave. S obzirom na to da su za realizaciju uključena europska sredstva, javna nabava ne može se dodijeliti gradskoj tvrtki Vrtlar, ističe Franković.

„To ne može ići kroz proces redovnog održavanja, već smo kao gradska uprava obvezni objaviti to kroz taj postupak“, poručio je gradonačelnik.

Na isti način zasadit će se stabla na lapadskom bulevaru i Žarkovici gdje je prethodno bio smješten nelegalni azil za životinje.

„S time smo sve završili. Pripremljeno je oko tri tisuće sadnica, pozvat ćemo gradske vijećnike, škole i ostale sudionike da nam se pridruže i budu dio ovog projekta“, dodao je Franković.

Marija Kolunđija


PODIJELI S PRIJATELJIMA!