Što donosi ovogodišnja Festa Dubrovnik

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Višednevna manifestacija FESTA 2024 DUBROVNIK tradicionalno otvara službeni program proslave blagdana Svetoga Vlaha i Dana Grada Dubrovnika. Udruga Festa Dubrovnik već više od dva desetljeća organizira raznovrsne kulturno-umjetničke programe ususret festi sv. Vlaha, a u suradnji s brojnim ustanovama u kulturi Grada Dubrovnika i istaknutim udrugama iz Dubrovačko-neretvanske županije, uz sudjelovanje Gospodarske i Obrtničke komore DNŽ. 

 

Ovogodišnja, dvadeset treća manifestacija počinje u utorak, 23. siječnja predstavljanjem prvog romana Žarka Dragojevića “Prolaz na jugoistok” u Art radionici Lazareti u 19 sati. Uslijedit će koncert dubrovačkog benda Embassy 516 s gostima, klapom Kaše i gudačkim kvartetom koji će se u Kazalištu Marina Držića održati u srijedu, 24. siječnja, a taj koncert prati i izložba ilustracija dugogodišnjeg suradnika benda Igora Jurilja, umjetničkog imena Yellow Yuri. 

 

Tradicionalna FESTA OD KLAPA u Kazalištu Marina Držića na programu je u četvrtak, 25. siječnja, s početkom u 20 sati. Na ovom humanitarnom koncertu, uz dubrovačke, nastupit će i klape sa šireg područja županije. 

 

Središnji gala humanitarni koncert posvećen legendarnom Franku Sinatri pod nazivom  DEAR MR. SINATRA by MARKO TOLJA u Kazalištu Marina Držića u subotu, 27. siječnja s početkom u 20 sati. Ulaznice za sve koncerte u kazalištu mogu se kupiti na blagajni Kazališta Marina Držića i online putem servisa www.ulaznice.hr.

 

Predstave Kazališne družine Kolarin i ove su godine dio bogatog programa Feste 2024 Dubrovnik. U nedjelju, 28. siječnja Kolarini će odigrati dječju humanitarnu predstavu CAREVO NOVO RUHO u Kazalištu Marina Držića, a u utorak, 30 siječnja izvest će komediju  DO POSLJEDNJE KAPI KRVI. Ulaznice su u prodaji u Kazalištu Marina Držića i online putem servisa www.ulaznice.hr.

 

U nedjelju, 28. siječnja u 19 sati DIVE U SV. VLAHU zapjevat će u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. U  crkvi Sv. Vlaha nastupit će Diana Hilje, Terezija Kusijanović, Sara Žuvela, Marija Kristina Tomić i Valentina Elizabeta Šilje u pratnji pijanistice Stefani Grbić.

 

Izložba SVETI VLAHO – ZNAMEN U KAMENU članova Dubrovačke udruge likovnih umjetnika u suradnji s UGD, KMD, DMD i MHI bit će otvorena u predvorju Kazališta Marina Držića u ponedjeljak, 29. siječnja u 19 sati.

 

U srijedu, 31. siječnja u 11 sati održat će se radionica FESTE OD VINA u suradnji s Udrugom DEŠA, Turističkom i ugostiteljskom školom i TZG Dubrovnika o tradicionalnim jelima i vinima za Sv. Vlaha u restoranu Mimoza. 

Sljedećeg dana, 1. veljače, uslijedit će predstavljanje monografije 20 GODINA LJETNE ŠKOLE FILMA ŠIPAN u dvorani Visia u 18 sati. 

 

FESTA OD VINA NA KANDELORU održat će se u suradnji s Gospodarskom i Obrtničkom komorom i DNŽ u Gradskoj kavani od 11 sati. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!