Objavljena konačna lista za dodjelu stipendija za školsku godinu 2023/2024.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gradonačelnik Grada Dubrovnika svojim je zaključkom prihvatio prijedlog Povjerenstva za dodjelu gradskih stipendija te utvrdio konačnu listu za dodjelu stipendija za školsku godinu 2023/2024.

U tekućoj školskoj godini Grad Dubrovnik dodijelit će ukupno 62 stipendije učenicima i studentima u pet kategorija: 8 stipendija stradalnicima ili djeci stradalnika Domovinskog rata, 23 stipendije nadarenim učenicima i studentima, 9 stipendija učenicima i studentima iz obitelji slabijeg imovnog stanja, 21 stipendiju učenicima i studentima u deficitranim zanimanjima te 1 stipendiju osobi s invaliditetom.

Grad Dubrovnik posebno želi potaknuti učenike i studente na obrazovanje u deficitarnim zanimanjima, koja su pomno utvrđena sukladno potrebama Grada Dubrovnika, gradskih društava i ustanova te ustanova od posebnog interesa za Grad u području zapošljavanja poput Opće bolnice Dubrovnik, Doma zdravlja, Centra za socijalnu skrb te područnih službi Zavoda za zapošljavanje i Gospodarske komore.

Kao i nekoliko prethodnih godina, nakon krize izazvane pandemijom, poseban se naglasak dao na zanimanja u zdravstvu poput doktora medicine te medicinskih sestara i tehničara.

Kao rezultat tih napora gradske uprave, na ovogodišnji natječaj za stipendije najbolji je odaziv upravo na obrtnička i medicinska zanimanja.

Podsjetimo, gradonačelnik Grada Dubrovnika je svojim zaključkom prihvatio prijedlog Povjerenstva za dodjelu gradskih stipendija, kojim se iznosi za stipendije od akademske godine 2023/2024. povećavaju za 10% i iznose:

– za studente koji studiraju izvan Dubrovnika 220 eura,

– za studente koji studiraju u Dubrovniku 120 eura,

– za učenike koji se školuju u Dubrovniku 75 eura te

– za učenike koji se školuju izvan Dubrovnika 145 eura.

Također su u kategoriji obitelji slabijeg imovinskog stanja usklađeni iznosi imovinskog cenzusa, koji iznose: 500 eura za samca, 700 eura za dvočlanu obitelj, 900 eura za tročlanu obitelj, 1.100 eura za četveročlanu obitelj, dok se za svakog daljnjeg člana obitelji iznos povećava za 200 eura.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!