Radovi na Lapadskoj obali bliže se kraju: Projekt je donio novi sadržaj i riješio je brojne probleme

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gradonačelnik Mato Franković na sjednici Gradskog vijeća osvrnuo se na stanje na Lapadskoj obali čiji se radovi bliže kraju. Istaknuo je kako je prema planu prometovanja namijenjeno da obalom prometuje linija 2A koja bi tako povezala Solitudo s ostatkom grada. Najavio je i uporabnu dozvolu koja se očekuje ovih dana tako da bi se onda trebalo krenuti u gradnju kružnog toka na Batali, što su odvojeni projekti.

“U proračunu smo osigurali sredstva i kružni tok ćemo raditi u idućoj godini pa ćemo u potpunosti riješit promet tim dijelom grada”, najavio je Franković.

Dodao je kako je gradnja Lapadske obala bila težak i zahtjevan projekt.

“Bilo je puno pravnih i administrativnih poslova, radilo se više u moru nego na suhom… Konačno je grad dobio lijepu šetnicu, imamo i biciklističku stazu, po prvi put ozelenjenu Lapadsku obalu. Mislim da će sve skupa izgledati jako lijepo, projekt je donio novi sadržaj i riješio je brojne probleme poput plavljenja. Infrastruktura Lapadske obale bila je loša, svako malo je pucala cijev i nešto se kopalo. Sad je sve riješeno što se tiče infrastrukture, ali plima će i dalje predstavljati problem jer takva vrsta zemlje na tom području. Ljudima koji žive tamo dolazi more u vrtove, a sad je sustav oborinske odvodnje napravljen je na pumpama”, pojasnio je Franković.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!