Iz Dubrovnika djeca šire ljubav i uče o Domovinskom ratu, nagrade idu diljem Hrvatske

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Treću godinu zaredom dodijeljena je nagrada Imperijal djeci koja se s ističu humanitarnim radom i projektima kojima podižu ugled svoje životne zajednice i škole. Simbolično, nagrada je dodijeljena u hotelu Imperijal upravo na današnji dan povodom Međunarodnog dana djece.

Osnivač priznanja Denis Pavela istaknuo je kako je riječ o jedinstvenom priznanju na području cijele Republike Hrvatske.

“Ove godine imamo pet dobitnika nagrada i to iz Vukovara, Rijeke, Bakra, Zadra i Dubrovnika. Imperijal je živi spomenik jer se iz ovog mjesta širi ljubav i uči se o Domovinskom ratu, a djeca koja su stradala u Domovinskom ratu žive kroz dobitnike priznanja imperijal.”  kazao je Pavela.

Dobitnica priznanja s područja Dubrovnika je učenica Obrtničke škole Šejla Škajić.

“Ovo mi je još jedan vjetar u leđa za nastavit radit više rezultata za ovaj grad i moram priznat da sam se jako iznenadila kad su me izabrali za ovu nagradu. Nisam očekivala, ali mi je jako drago”  kazala nam je učenica Šejla Škajić.

Na dodjeli nagrada bile su prisutne i majke djece poginule u Domovinskom ratu. Sugrađanka Ane Bokun istaknula je kako se kroz dodjelu ove nagrade prisjeća i svojih najbližih koje je izgubila u ratu.

“To je spomen na našu djecu i važno je da nisu zaboravljena. Dugo se nije ni smjelo govoriti o našoj djeci jer, ne samo  u Gradu nego u cijeloj Hrvatskoj, su bili stavljeni sa strane. Jako sam sretna kad vidim ovu djecu danas koja dobivaju priznanja. Jedna curica koja ide treći razred osnovne škole dobiva priznanje, ja u njoj vidim svoga sina kojeg sam izgubila”  kaže Bokun.

Prilikom dodjele nagrade prisutnima se obratio i gradonačelnik Mato Franković koji je istaknuo kako priznanje Imperial predstavlja institut pamćenja na veliku žrtvu, ali i institut pogleda u budućnost.

“Pogled je to prema mladima koji uspješno kroz svoj rad promiču ono što je bitno za zajednicu i na kojima svijet ostaje.” – Zaključio je Franković.

Ovogodišnji dobitnici su priznanja Imperijal su: Katrin Hardi iz Gimnazije Vukovar, Marko i Luka Bosančić iz Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka, Gabrijela Pataran iz Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar, Marina Alaburić iz Osnovne škole Bakar i Šejla Škaljić iz Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik.

Mato Čupić


PODIJELI S PRIJATELJIMA!