ITU PODRUČJU DUBROVNIKA 22 MILIJUNA EURA Još jedan korak prema povećanje kvalitete života građana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gradsko vijeće Grada Dubrovnika izglasalo je danas na 27. sjednici Odluku o suglasnosti sklapanja „Sporazuma o provedbi integriranih teritorijalnih ulaganja u okviru Integriranog teritorijalnog programa 2021.-2027.“ (ITU programa) s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Time je napravljen još jedan korak ka realizaciji ključnih investicija koji će se realizirati u sklopu ovog mehanizma, a u svrhu poboljšanje kvalitete života građana.

„Projekti su prijavljeni, a sljedeći korak je uručivanje ugovora koje se očekuje kroz sljedećih mjesec dana. Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava očekujemo u 2024. godini nakon čega slijedi potpisivanje navedenog Sporazuma“, kazao je gradonačelnik Franković.

Grad Dubrovnik, kao središte urbanog područja koje obuhvaća i općine Dubrovačko primorje, Župa dubrovačka i Konavle,  potpisnik je Sporazuma kojim će se definirati uvjeti provedbe mehanizma, nakon čega će Grad i okolne općine na raspolaganju imati 22 milijuna eura za realizaciju strateških projekata.

Jedna od ključnih investicija koja će se financirati u sklopu ITU mehanizma je Park ‘n’ Ride sustav na području Pobrežja koji će imati direktan utjecaj na smanjenje gužvi i prometno rasterećenje užeg gradskog područja. Ističe se i nabavka električnih vozila kroz projekt „Elektrifikacija i digitalizacija javnog autobusnog prijevoza“ te ulaganja u zelenu infrastrukturu. Uređenjem parka Gradac te rekonstrukcijom parka Pile i zelene zone ispod platane na Brsaljama dobit će se novi vizualni identitet ulaska u samu povijesnu jezgru.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik u posljednjih šest godina povukao je više od 300 milijuna eura europskih sredstava koja se izravno ulažu u povećanje komunalnog i društvenog standarda te unapređenje kvalitete života svih građana.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!