Čak četiri nominacije za predstave u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U izbor za nagradu Hrvatskog glumišta ušle su i predstave koje su nastale u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića. Osim toga, među nominiranima je i dugogodišnja članica dubrovačkog kazališnog ansambla prvakinju Mirej Stanić.

Za sporednu žensku ulogu u kategoriji “Za najbolja umjetnička ostvarenja – Drama” Stanić je nominirana za ulogu None Anne u predstavi “Vidi kako Lokrum pere zube“ Ivane Lovrić Jović u režiji Paola Tišljarića i koprodukciji 74. Dubrovačkih ljetnih igara.

Za istu predstavu stižu još dvije nominacije. U kategoriji “Za najbolji praizvedeni suvremeni hrvatski dramski tekst ili najbolju dramatizaciju, adaptaciju, dramaturšku obradu teksta ili dramaturgiju predstave” nominirana je Marijana Fumić, dok je u kategoriji “Za najbolju kazališnu scenografiju i kostimografiju” nominirana Ana Mikulić. U istoj kategoriji Mikulić je također nominirana i za kostimografiju drame “Nora – kuća Lutaka” Henrika Ibsena u režiji Paola Tišljarića u koprodukciji s Gradskim kazalištem   „Joza Ivakić“ Vinkovci.

Nominaciju “Za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina – Drama” za žensku ulogu nominirana je Dea Presečki za ulogu Kattrin u predstavi “Majka Hrabrost i njezina djeca” Bertolta Brechta u režiji Krešimira Dolenčića u koprodukciji s HNK u Varaždinu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!