Visoki upravni sud odbio odluku moćnih poduzetnika, Franković poručio: “Grad je ispravno postupio”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

“Visoki upravni sud odbio je žalbu Ćirila Zovka i Royal Hotels na odluku o proglašenju komunalne infrastrukture – šetnica Nika i Meda Pucića”, objavio je to dubrovački gradonačelnik Mato Franković dodavši kako je ovo “još jedan dokaz ispravnosti postupanja Grada”.

Podnositelji su, navodi se u obrazloženju, pokrenuli postupak ocjene zakonitosti Odluke o proglašenju komunalne infrastrukture javnim dobrom u općoj uporabi u vlasništvu Grada.

Navodi se kako je podnositelj Zovko kao predstavnik Vile Elite i vlasnik Royal hotela katastarske čestice koja predstavlja parkiralište i pristup kolniku  Vile Elite.  Poduzetnik je naveo kako je navedena šetnica jedini način pristupa Vili Eliti te bitan način prometnog pristupa hotelu Royal Blue.

“Smatraju da je osporena Odluka nezakonita jer kat. čest. 5924 k.o. Dubrovnik (koja je navodno novoformirana) odnosno čest. zeml. 106525 k.o. Gruž (prema staroj izmjeri) jednostavno ne postoji, kako u trenutku usvajanja Odluke, tako i u trenutku podnošenja ove obavijesti”, ističe se u presudi.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!