Što dubrovački ugostitelji kažu o trovanju bezalkoholnim pićima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dubrovački ugostitelji, barem oni koje smo kontaktirali, nisu danas posebno željeli komentirati situaciju nastalu nakon trovanja gaziranim sokovima. Kako je do sada poznato, kemijske ozljede prijavljene su u Rijeci, Zagrebu, Splitu, Varaždinu i Karlovcu. Sve to istražuje policija, kao i Državni inspektorat koji provodi i analize spornih bezalkoholni pića.

Ugostitelji iz Dubrovnika, redom su odgovarali kako nemaju nikakve službene informacije vezane uz ovaj slučaj, te da se jedino mogu pozivati na priopćenje Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore. Nitko od njih nije bio spreman dati službenu izjavu. Svi redom smatraju da oni o tome nemaju ništa reći.

Podsjetimo, nakon nekoliko slučaja trovanja koje se dovode u vezu s konzumacijom sadržaja spornog gaziranog pića, Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore poziva ugostitelje da zaštite svoje goste i poslovanje te da do zaprimanja više informacija i potvrda o zdravstvenoj ispravnosti proizvoda maknu iz ponude sporna gazirana pića. Istu uputu je Hrvatska obrtnička komora izdala i putem internog komunikacijskog sustava obrtnicima ugostiteljima.

„U javnom prostoru kola velik broj informacija. S obzirom da ne raspolažemo službenim informacijama i uputama, a ne želimo imati nove slučajeve ugrožavanja zdravlja naših gostiju, predlažemo u potpunosti iz ponude maknuti potencijalno rizične proizvode i ostvariti pravo na povrat. Kao ugostitelji dužni smo zaštititi svoje goste, a kao Ceh dužni smo zaštititi svoje ugostitelje“, poručuje predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a Franz Letica.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!