Ovo je jedini način za uvođenje reda na Pilama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gužve na dubrovačkim prometnicama gorući su problem s kojim se gradska uprava bori iz sezone u sezonu. Svakako najkritičnije područje funkcioniranja prometa je područje Pila. S ciljem osiguravanja sigurnijeg prometovanja vozila, dubrovački gradonačelnik izjavio je kako će se uvesti već najavljena prometna rješenja.

“Ići će fizičke barijere i zaštitari jer situacija nije bolja. Vidimo da postoji problem jer operativno i dnevno postoji veliki broj izdanih kazni i postupanja policije, a to možemo riješiti jedino na ovakav način i tako uvesti red u taj segment ilegalnog prijevoza, to jest pokušaja korištenja javnog prostora za osobnu korist”, poručio je Franković.

Spomenuti problem djelomično će riješiti i zona posebnog prometnog režima.

“Imamo gospodarske subjekte koji su spremni ući u tu zonu i dobiti kaznu. Međutim, očito je kako kazne ne funkcioniraju jer mnogi krše pravila, dođu na Pile odraditi posao i onda nakon sezone likvidiraju tvrtku, a kazne ostanu neplaćene. Veliki problem je i sporo rješavanje sporova koji se odnose na tu temu jer imamo na stotine takvih ispisanih rješenja vezano uz nedozvoljeno zaustavljanje na Pilama. Od tog broja, jedino su možda dva ili tri riješena u prvom stupnju na sudu, stoga će fizička barijera biti efikasno rješenje za pojedince kojima kazne ne izazivaju poštovanje”, dodao je dubrovački gradonačelnik.

Uvođenje novog sustava planirano je u travnju sljedeće godine.

Marija Kolunđija


PODIJELI S PRIJATELJIMA!