U Dubrovniku počinje natjecanje zborova Adriatic Pearl

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Dubrovniku će se održati  2. Međunarodni festival i natjecanje zborova Adriatic Pearl. Od 27. listopada do 30. listopada 2023. glazbeno ćemo se susresti s međunarodnim skupinama koje će na
koncertima i nastupima u Dubrovniku predstaviti raznovrstan i živopisan program.

Natjecateljski koncerti daruju nam izvrsnu prigodu da međunarodnu zborsku scenu dovedemo u svoje domove. Podsjetimo, 1. Međunarodni festival i natjecanje zborova Adriatic Pearl održan je u Dubrovniku od 30. listopada do 3. studenoga 2019.

„Sretna sam što nakon duže stanke nastavljamo s idejom da podržimo ovo zborsko natjecanje u prekrasnom gradu Dubrovniku“, rekla je Valerija Fischbach, umjetnička voditeljica manifestacije. “Drago mi je što pjevači rado sudjeluju i uživat će u ovom sjajnom glazbenom iskustvu!”

“Konačno se vraćamo ove godine, na 2. Međunarodno natjecanje i festival zborova Adriatic Pearl i imamo čast ugostiti međunarodne zborove u vašem povijesnom gradu. Ne samo mladi ljudi, već i starije generacije su vrlo aktivne u zborskoj glazbi, što je doista izvanredno”, dodala je.

Ideja organizacije meeting music i izvršne direktorice Piroske Horváth o okupljanju mladih i starijih iz cijelog svijeta također je usvojena na ovom događaju. Od listopada 2016. godine, organizacija meeting music uvrstila je kategoriju “Zborovi umirovljenika” u seriju svojih glazbenih susreta, uspostavivši tako uvjerljiv trend.

Međunarodni žiri je u sastavu Valerija Fischbach (Hrvatska), Pär Olofsson (Švedska) i Jürgen Faßbender (Njemačka). Sudionici su iz Austrije, Estonije, Mađarske, Izraela, Latvije, Slovenije i Rumunjske.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!