HNK Osijek s vodviljem Dva u jedan gostuje u Dubrovniku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku gostuje na Velikoj Sceni KMD-a s vodviljem “Dva u jedan” u režiji Olje Đorđević u subotu, 7. listopada s početkom u 20 sati.

Posvuda i uvijek velika uspješnica, ma gdje da je igrao, “Dva u Jedan” je hit vodvilj Raya Cooneyja, majstora komedije zabune, odnosno vodvilja. Radnja se odvija u jednom hotelu, osamdesetih godina prošlog stoljeća u vrijeme “Čelične Lady”, Margaret Thatcher, a zabuna se zahuktava od trenutka kad jedan od njezinih konzervativaca, odnosno jedan od ministara u njezinoj vladi pomisli da je odlična zamisao dovesti ljubavnicu u hotel u kojem je odsjeo sa svojom zakonitom suprugom. U provedbu ovog, na propast unaprijed osuđenog plana uključuje i svog pomoćnika koji nije dorastao tom super- tajnom zadatku.

Ono što slijedi je kaos: zamjene identiteta, muževi i žene koji se neplanirano pojavljuju, osoblje hotela stranog podrijetla koje ne vlada engleskim jezikom, a rezultat je savršeni vodvilj u kojem naopako kreće sve što je moglo, po Murphyjevu zakonu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!