Franković o ‘vikend gradonačelniku’: Kako ga nije sram, pa svi znamo gdje on ustvari živi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković (HDZ) reagirao je na izjave Miše Krstičevića, SDP-ovog gradonačelnika Ploča, koji je u jednom tjedniku prozvao hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da je rastrgan između europske i karijere u Hrvatskoj. Njegov status prenosimo u cijelosti:

“Na svašta čovjek naiđe u hrvatskoj politici, ali licemjerstvu pojedinaca se ne mogu načuditi. Naime, danas u razgovoru za jedan tjednik, gradonačelnik Ploča, u pokušaju neke insinuacije i vidljivu dozu zavisti i pakosti kaže kako je predsjednik Vlade rastrgan između europske i domaće karijere.
Pritom, niti jednom riječju, ne spominje goleme financijske koristi koje Plenkovićeva pozicija u EU donosi Hrvatskoj.

Za one koji ne znaju, Krstičevića u DNŽ zovu “vikend gradonačelnik”.

Gradonačelnik je Ploča, a radi u Splitu u bolnici, što je da se razumijemo također častan posao. Međutim, za razliku od povremenog Plenkovićevog odlaska u Brisel, Krstičevićev stalni boravak u Splitu, Pločama ne donosi nikakvu korist, ali donosi Krstičeviću.

Krstičević, koji se probudio nakon dvije godine jer dolaze parlamentarni izbori, istodobno tvrdi kako svakodnevno putuje u Split na posao, ali svi znaju da on većinom živi u Splitu. Za to vrijeme Grad vode činovnici. Zna li tko za još koji ovakav slučaj u Hrvatskoj i šire?

Možemo samo zamisliti što bi se događalo u javnom prostoru da je tako nešto napravio neki gradonačelnik HDZ-a.

Kad ja kao gradonačelnik Dubrovnika odlazim u Zagreb na sjednice Sabora, jednom tjedno, onda me prozivaju zbog izbivanja. Kad Krstičević kao gradonačelnik Ploča praktički živi u Splitu, nitko niti riječi da izusti.

P.S. foto u prilogu je za one koji ne znaju pogled vikend gradonačelnika Ploča u trenutku kada izlazi s autoceste.”, napisao je gradonačelnik Franković u postu naslovljenom: “Kada vikend gradonačelnik zamjera 24-satnom predsjedniku kako je preopterećen”


PODIJELI S PRIJATELJIMA!