Uključite se i glasujte za projektni prijedlog iz vašeg gradskog kotara ili mjesnog odbora

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Do 24. rujna, odnosno još četiri dana, moguće je glasovati za projektne prijedloge koje su građani predložili za svoje gradske kotare i mjesne odbore u sklopu projekta Participativno budžetiranje.

Projekt provode Grad Dubrovnik i Dubrovačka razvojna agencija DURA s ciljem uključivanja građana Dubrovnika u proces donošenja odluka u svojoj sredini. Postupkom glasovanja obuhvaćen je 131 projektni prijedlog koji je zadovoljio kriterije modela participativnog budžetiranja u vrijednosti do 60 tisuća eura po svakom mjesnom odboru te 120 tisuća eura po svakom gradskom kotaru.

Građani su tijekom lipnja i srpnja 2023. predali ukupno 233 projektna prijedloga u sklopu 25 radionica unutar 8 gradskih kotara i 17 mjesnih odbora.

Glasovanjem građani odlučuju koji će se projektni prijedlog iz njihovog gradskog kotara ili mjesnog odbora realizirati u 2024. godini, odnosno – što je potrebno Za bolji Grad. Glasovanje se odvija putem NIAS sustava e-Građani od 11. do 24. rujna 2023. Za prijavu je dovoljna vjerodajnica niske razine sigurnosti.

Detaljne upute za glasovanje možete pronaći OVDJE.

Građanima koji nemaju tehničke uvjete potrebne za glasovanje putem platforme VoxPopuli omogućeno je glasovanje u prostorijama gradskih kotara ili mjesnih odbora unutar radnog vremena pojedinog ureda te uz prethodno pribavljanje korisničkih podataka za pristup sustavu e-Građani.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!