FOTO/USKRSNI SAJAM U BLATU: Prva ovogodišnja etno gastro manifestacija po ukusu svih

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Tematska gastro manifestacija „Okusi i mirisi zavičaja – Uskrsni sajam u Blatu“ u organizaciji Blatskih fižula ustanove u kulturi i Turističke zajednice općine Blato tradicionalno se održava u Blatu na otoku Korčuli u subotu uoči Cvjetnice, a koja je i ove je godine okupila brojne izlagače i posjetitelje te još jednom potvrdila status jedne od najljepših proljetnih manifestacija na otoku Korčuli.

Uz brojne tradicijske proizvode naših izlagača već u prvim danima proljeća mogli ste uživati u autentičnoj otočnoj kuhinji i raznovrsnoj ponudi naših izlagača u prekrasnom okruženju parka gdje su posjetitelji mogli razgledati mnogobrojne rukotvorine, brojne tradicijske, blagdanske i ručno rađene proizvode, ali i degustirati tradicionalna jela te autohtone i moderne slastice koje su prezentirale razne udruge, društva, vinarije, OPG-ovi i ostali izlagači iz Blata i otoka Korčule. To su Blue Fish (Brna), Dainesi Studio, Dječji vrtić Marija Petković Blato, Dom “Majka Marija Petković” Blato, Dom za odrasle osobe Blato, Liga protiv raka Korčula-Pelješac-Lastovo-Mljet ogranak Blato, OPG Mirjana i Danko Mirošević, OPG Protić Sanja, OPG Nadilo (Žrnovo), Radionica Biseri očeva milosrđa, Škatula (Lumbarda), Učenička zadruga “Konoba” OŠ Blato, Udruga Cvitić (Vela Luka), Udruga Vincenca, Udruga Žrnovski makaruni (Žrnovo), Vinarija Bačić, Viteško udruženje Kumpanjija – Blato, te Zajednica žena Katarina Zrinski Blato.

Naša tematska manifestacija i ove godine, uz bogatu i jedinstvenu ponudu okupljenih izlagača, donijela je brojne popratne animacijske i zabavne programe za najmlađe posjetitelje koji su se odvijali usporedno i za vrijeme trajanja naše manifestacije, i to: uskršnji facepainting, dama na štulama i figure od balona.

Ova jedinstvena manifestacija, osmišljena kao tradicijsko događanje s ciljem dodatne promocije tradicionalnih proizvoda rađenih po izvornim recepturama, ali i svi ostalih proizvoda temeljenih na poštivanju tradicije, prenesenih znanja, vještina i iskustva naših predaka za vrijeme kojih mnogobrojni domaći i strani posjetitelji mogu uživati i degustirati tradicionalne kulinarske delicije i autohtone slastice uz neizostavna vrhunska otočna vina, i sve to uz jedinstvenu prezentaciju ponude izlagača u autentičnom ambijentu Gradskog parka u Blatu.

Svi navedeni programi osmišljeni su za sve naše strane i domaće posjetitelje s ciljem još boljeg upoznavanja s eno gastro ponudom destinacije s posebnim naglaskom na baštinske vrijednosti naše destinacije i valoriziranje tradicije koju svakodnevno živimo.

Osim bogate ponude izlagača, za dodatnu ugodnu glazbenu atmosferu pobrinula se i ugodna glazbena kulisa u izvedbi Denisa Štimca.

Tradicionalno jelo koje se ovom prilikom pripremalo bili su ukusni žrnovski makaruni u izvedbi vrijednih članica Udruge Žrnovski makaruni iz Žrnova, a nezaobilazna je bila i degustacija slastice Lumblija zaštićene prestižnom oznakom zemljopisnog podrijetla na razini EU i slastice Kumpanjol zaštićene oznakom industrijskog dizajna i žiga, uz ostale svakodnevne i blagdanske tradicionalne i moderne slastice Blata i otoka Korčule.

 

Ovaj tekst je sufinanciran od strane Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!
Pravila o privatnosti

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kad se vratite na naše web mjesto i pomažu našem timu da shvati koji su dijelovi web mjesta vama najzanimljiviji i korisniji.

Pravila o privatnosti