Nevrijeme kod Lastova izazvalo popriličan kaos, spašeni Poljaci

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

S nasukane jedrilice kod Lastova spašeno je 11 osoba s djecom, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Službenici Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru  zaprimili su tijekom noći  poziv pogibelji voditelja nasukane jedrilice sa 11-članom posadom, među kojima i djeca, svi državljani Republike Poljske. Nakog toga je pokrenuta koordinirana spasilačka akcija u suradnji s Lučkom kapetanijom Dubrovnik, Ispostavom lučke kapetanije Lastovo, tvrtkom specijaliziranom za komercijalne usluge spašavanja posada i plovila te charter tvrtkom, ujedno vlasnikom nasukane jedrilice.

Ujutro su je evakuirano devet članova posade na spasilačku brodicu ILK Lastovo, dok je dvoje članova posade, uključujući voditelja ostalo na jedrilici, kako bi pomogli u pripremi jedrilice za odsukavanje i tegalj, nakon što je ronilac spasilačke tvrtke pregledao trup jedrilice.

Devetero spašenih poljskih brodolomaca službenici ILK Lastovo iskrcali su na obalu,  nakon čega su preventivno pregledani od zdravstvenih djelatnika, čime je ova akcija uspješno okončana.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!