Jedinstvene ture u Cavtatu nadmašile sva očekivanja i oduševile brojne posjetitelje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Turistička zajednica općine Konavle uspješno je završila proljetni ciklus događanja pod nazivom “Oživljena povijest Cavtata – Kazalište kroz šetnju”. Ovaj jedinstveni spoj vođene ture i kazališne predstave, koji je premijerno održan u Cavtatu, nadmašio je sva očekivanja i oduševio brojne posjetitelje.

Ova besplatna kostimirana šetnja nudi nezaboravno putovanje kroz povijest Cavtata. Kroz priče i performanse, Vedran Mezei i Kazališna skupina Kolarin iz Dubrovnika, šetajući ulicama Cavtata, omogućili su publici da upozna neke od najznačajnijih povijesnih ličnosti koje su u Cavtatu živjele i radile. Predstave su smještene u kasno 19. i rano 20. stoljeće, razdoblje kada je Cavtat bio dom mnogim istaknutim hrvatskim umjetnicima, političarima i poslovnim ljudima. To nije samo šetnja Cavtatom; to je kazališna predstava u pokretu koja povezuje prošlost i sadašnjost. Posjetitelji postaju dio priče, sudjelujući u povijesnom putovanju kroz vrijeme, uranjajući u živote i priče značajnih osoba koje su oblikovale Cavtat.

S obzirom na uspjeh i iznimno pozitivan odaziv na proljetni ciklus, iz TZ općine Konavle najavljuju da će na jesen započeti novi ciklus ovih kazališnih šetnji koje će posjetiteljima pružiti doživljaj Cavtata iz perspektive njegovih povijesnih stanovnika, uz fascinantne priče i autentične performanse koje oživljavaju prošlost.

Kako je to bilo u proljetnom ciklusu možete pogledati na YouTube kanalu Cavtat Konavle Tourist Board


PODIJELI S PRIJATELJIMA!