Traže se gerontodomaćice koje bi brinule o starijim osobama diljem županije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U okviru EU projekta “Za njihovu dobrobit 2”, otvoren je natječaj za zapošljavanje 20 gerontodomaćica koje će pružati asistenciju osobama starije dobi ili osobama s invaliditetom diljem Dubrovačko-neretvanske županije.

Kako navode iz dubrovačke gradske uprave, gerontodomaćice imaju važnu ulogu u organizaciji samostalnog i dostojanstvenog života naših najstarijih sugrađana. Gerontodomaćica dolazi u dom korisnika te mu pomaže u obavljanju svakodnevnih aktivnosti kao što su: osobna higijena, kupnja, priprema i serviranje hrane, pomoć pri kretanju, održavanje doma, briga o redovitom uzimanju lijekova, odlazak kod liječnika, u poštu, banku…

Projekt ”Za njihovu dobrobit 2” provodi Centar za karijere mladih Dubrovnik, dok je Grad Dubrovnik partner u projektu. Vrijedan je 900.000 eura i trajat će 36 mjeseci. Aktivnosti, između ostalog, uključuju obuku i zapošljavanje 20 osoba za pružanje pomoći u kući. Ima za cilj smanjiti rizik od socijalnog isključivanja starijih osoba i osoba s invaliditetom osiguravajući potrebnu svakodnevnu pomoć i podršku.

“S obzirom na visoku popunjenost domova za umirovljenike i sve veću potrebu za uslugama pomoći u kući, Centar poziva sve zainteresirane koji žele postati dio tima gerontodomaćica da se jave na natječaj. Ujedno pozivaju sve koji su u potrebi ili znaju nekoga tko bi mogao imati koristi od ovih usluga da se jave Centru. Natječaj za zaposlenike za potporu i podršku osobama starije životne dobi i osobama u nepovoljnom položaju otvoren je do 19. lipnja”, stoji u priopćenju iz dubrovačke gradske uprave.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!