Obitelj Dragojević obišla budući Oliverov muzej

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Vela Luci je održan sastanak predstavnika  Općine s  obitelji Dragojević na temu budućeg muzeja poznatom hrvatskom pjevaču Oliveru.

Prema priopćenju iz velolučke općine, razgledali su trenutno stanje adaptacije zgrade Centra za kulturu za potrebe buduće Memorijalne muzejske zbirke „Oliver Dragojević“, koja će biti središte prisjećanja na Oliverovo glazbeno stvaralaštvo, ali i mjesto upoznavanja s vremenom i kulturno-povijesnim kontekstom u kojem je djelovao.

Domaćini su predstavnike obitelji Dragojević upoznali s do sada realiziranim radovima, uz dogovor i planove za naredno razdoblje.

„Od inicijative pokrenute u 2019. godini do danas intenzivno se radilo na muzeološkoj pripremi, arhitektonskom rješenju i građevinskim radovima koje financira Ministarstvo kulture i medija i Općina Vela Luka. U srpnju protekle godine Hrvatsko muzejsko vijeće odobrilo je predloženu idejnu muzeološku koncepciju čime su se stvorili uvjeti za dizajniranje i izrađivanje postava, dok su početkom godine odobrena sredstva od strane Ministarstva kulture i medija za V. fazu adaptacije zgrade. Građevinski i bravarski radovi su u pojedinim prostorijama dobrim dijelom odrađeni, paralelno s radovima uređenja prostora radi se i na usklađivanju muzejske koncepcije, te nabavci različitih eksponenata koji će što vjernije prikazati život i bogatu karijeru velikog glazbenog umjetnika.“, navode također iz Općine.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!