HDZ predstavio listu za X. izbornu jedinicu: Dok drugi govore, mi radimo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas su HDZ i koalicijski partneri predstavili listu za X. izbornu jedinicu.

“Iza nas su četiri godine te jasno mjerljivi rezultati. Ispred nas je vizija Hrvatske za naredne četiri godine. Za razliku od onih koji vrijeđaju, napadaju i prijete mi smo drugačiji, nudimo program ZA SVE IZAZOVE. Spremni smo i iduće 4 godine ravnomjerno razvijati našu Hrvatsku”, poručio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković koji je četvrti na listi u X. izbornoj jedinici.

Nositelj liste ministar Branko Bačić je kazao kako je X. izborna jedinica u svim izbornim ciklusima bila uvijek udarna.

“Uvjeren sam kako ćemo taj sjajan rezultat postići i 17. travnja“, kazao je i zahvalio svim članovima HDZ-a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a posebno predsjedniku ŽO HDZ Blažu Pezu, što rade za Hrvatsku.

“Dok drugi govore, mi realiziramo, uvijek smo korak ispred njih i uvijek imamo odgovor na sve izazove”, podsjetio je Bačić.

Istaknuo je kako Hrvatska nikad nije bila bolja i uređenija.

“Danas je život u Hrvatskoj bolji, a prošli smo kroz brojne krize“, izjavio je Bačić i dodao kako je danas nikad manje nezaposlenih, nikad više zaposlenih, kako su plaće i mirovine narasle za 60 posto, a minimalna plaća za 104 posto.

Spomenuo je brojne infrastrukturne projekte koje je ova vlada realizirala poput Pelješkog mosta, spajanje gradova u automrežu, brze ceste…

“Nije Hrvatska jaka koliko je jak Zagreb, nego koliko je jak Imotski, Cavtat ili Ilok”, izjavio je Branko Bačić dodavši kako je osigurano 20 milijuna eura za Dubrovnik te osam milijuna za otoke DNŽ.
Na listi u X. izbornoj jedinici na drugom mjestu je splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, dok je treće mjesto rezervirano za Tomislava Šutu, predsjednika splitskog HDZ-a. Dubrovački gradonačelnik Mato Franković u odnosu na prošle izbore zamijenio je mjesta s Androm Krstulovićem Oparom. Franković je sada na četvrtom, a Opara na petom mjestu, dok je 2020. godine bilo obratno.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković na šestom je mjestu, dok je na sedmom mjestu Danica Baričević, saborska zastupnica i predsjednica Zajednice žena Splitsko-dalmatinske. Slijedi zamjenik župana splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić, a deveto mjesto rezervirano je za gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana koji na prošlim izborima nije bio na listi HDZ-a za parlamentarne izbore. Slijede Ivan Budalić, Jure Brkan, Zrinka Mužinić Bikić i Ivo Radica.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!