Je li Đuro Lonza budući kandidat HDZ-a za načelnika Župe dubrovačke?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nedavna proslavna 34. obljetnice osnivanja HDZ-a u Župi dubrovačkoj aktualizirala je pitanje tko će biti novi kandidat te stranke na idućim lokalnim izborima. Naime, aktulani župski načelnik Silvio Nardelli već je najavio da se nakon pet mandata više neće kandidirati. Hoće li kandidat biti predsjednik župskog HDZ – a Đuro Lonza pitanje je koje zanima mnoge stanovnike Općine Župa dubrovačka, u kojoj je od osnutka 1997. godine uvijek na vlasti ta stranka.

„Kad sam preuzeo ulogu predsjednika mnogima su počeli s razmišljanjima da je moj daljnji put biti kandidat za načelnika. Međutim ja o tome baš i ne razmišljam na taj način iako imam pritisaka da to budem. Iskreno, volio bih da to bude netko mlađi tko ima više force u sebi da to iznese, mada ne sumnjam da bih i ja to dobro odradio.“, kazao je Lonza koji sada radi direktor tvrke Groblje Dubac, te naglasio:

„Sada se time puno i ne bavimo jer su pred nama parlamentarni izbori, pa onda europarlamentani i predsjednički.  Do lokalnih izbora će vodstvo HDZ-a u Župi dubrovčakoj donijeti odluku o tome tko će biti kandidat za načelnika.“

Potvrđujući nadalje kako je aktualni načelnik Nardelli izrazio želju da ovo bude njegov posljednji mandat Lonza je rekao:

„Silvio Nardeli je jedan od rijetkih načelnika koji je taj posao radio kroz pet mandata i to iznimno uspješno.  Izrazio je želju da mu ovo bude zadnji mandat i vidjet ćemo što će biti dalje. U idućih nekoliko mjeseci ćemo sjesti i dogovoriti se. Vjerujem da ćemo imati ozbiljnog kandidata koji će nastaviti voditi Župu kao što je i do sada bilo, kao jednu od najuspješnijih općina u Hrvatskoj.“, kazao je čelnik župskog HDZ-a Đuro Lonza.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!