Konavle i Istra dijele mnoge sličnosti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić sa suradnicima sastao se u petak u Cavtatu sa suosnivačicom Sajma knjiga Istre Magdalenom Vodopija, producenticom Sajma Slavom Ćurković kao i dugogodišnjim suradnikom te manifestacije Vlahom Bogišićem. Sastanku su nazočili i v.d. ravnatelja MiGK Ivan Kušelj kao i predstavnica TZ općine Konavle Lucija Vezilić.

Na prošlogodišnjem Sajmu knjiga Istre dogovoreno je sudjelovanje Konavala na ovogodišnjem 30. jubilarnom Sajmu knjiga, odnosno prezentacija Konavala kroz izložbu fotografija, izdavačku djelatnost, vina i maslinovog ulja te gastro ponude pod nazivom “Konavle Zemlja čuda”. Na današnjem sastanku razgovaralo se o pojedinostima takvog nastupa, a svi sudionici su izrazili svoje zadovoljstvo ovakvom suradnjom.

Načelnik Lasić istaknuo je kako Konavle i Istra imaju mnoge dodirne točke, a općina Konavle od listopada 2020. godine ima potpisanu povelju o prijateljstvu s prijateljskom Općinom Sveti Petar u šumi. Također, tamošnji načelnik Marijo Bratulić aktivno pomaže konavoskim OPG-ovima na području pripreme i prerade suhomesnatih proizvoda.

”U Istri i Konavlima je razvijen agroturizam kao gotovo nigdje u Hrvatskoj, a osim suradnje na tom području siguran sam da možemo ostvariti i brojne uspjehe raznim drugim poljima”, istaknuo je načelnik Lasić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!