Mjesec dana zatvora za 55-godišnjaka iz Gabela Polja koji je čekićem udarao mladiće

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Republike Hrvatske (1968.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju.

Prema priopćenju Županijskog državnog odvjetništva, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 55-godišnjak 25. veljače, oko 01:00 sat, u mjestu Gabela Polje u Bosni i Hercegovini, u namjeri da liši života državljanina Republike Hrvatske (2001.) udario ga alatom više puta u predjelu glave, kao i da je u daljnjem napadu udario alatom državljanina Republike Hrvatske (2005.) u predjelu šake nanijevši mu tešku tjelesnu ozljedu.

Sudac istrage nadležnog Županijskog suda u Dubrovniku odredio je istražni zatvor protiv okrivljenog 55-godišnjaka, u trajanju od mjesec dana, zbog osobite okolnosti koje upućuju na opasnost od ponavljanja kaznenog djela.

Podsjetimo, incident se dogodio u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta koji se nalazi u mjestu Gabela Polje. Stariji muškarac je revoltiran bukom, koja je ometala njegov noćni odmor, odgurnuo i oborio na tlo 23-godišnjeg hrvatskog državljanina, nakon čega mu je čekićem zadao više udaraca u predjelu glave. Vidjevši napad, u obranu oštećenog je priskočio 19-godišnjak, također hrvatski državljanin koji se s oštećenim nalazio u društvu, ali je osumnjičeni tada čekićem ozlijedio i njega. Stariji mladić zadobio je lakše, a mlađi teže tjelesne ozlijede.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!