Načelnica odgovorila HDZ-u: Naslađujete se, politikanti!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Načelnica Vela Luke Katarina Gugić odgovorila je na HDZ-ove tvrdnje da nije sposobna osigurati linijski prijevoz s novog pomorsko-putničkog terminala:

“Na natječaj za komunalni linijski prijevoz putnika nažalost nije stigla niti jedna ponuda, ali unatoč tome mi ćemo nastaviti s preispitivanjem ostalih zakonskih mogućnosti i prometnih varijanti koje su nam na raspolaganju da riješimo ovu situaciju.

S obzirom da se radi o javnom natječaju, nismo mogli utjecati na to hoće li biti ponuditelja, ali svjesni smo da je prijevoznicima uvođenje ovakve linije upitno isplativo, što je uostalom pokazala i Analiza opravdanosti davanja koncesije, a koju su krajem prošle godine jednoglasno na Općinskom vijeću usvojili svi vijećnici. Analiza je pokazala i obavezu Općine za subvencioniranjem te linije na koju smo bili spremni sukladno zakonskoj proceduri. Naravno, uz neku granicu, jer ne možemo se ponašati neodgovorno i davati stotine tisuća za autobus bez obzira vozi li se netko ovom linijom ili ne.

Zahvalila podršci vijećnika

Zahvaljujem na podršci vijećnicima Općinskog vijeća koji su proteklih godinu dana sve Odluke potrebne za raspisivanje koncesije izglasali jednoglasno, zajednički. Nemam običaj, ali ovaj put smatram potrebnim reagirati na stav određenih pojedinaca koji su kao jedva dočekali da se na natječaj ne javi nitko. Nažalost, gore navedeno zajedništvo pokazalo se samo na papiru s obzirom da se pojedinci koji bi željeli voditi ovo mjesto i koji su digli ruke za navedene Odluke, sada u svojim javnim nastupima naslađuju nad ovom situacijom. Nadala sam se da politikanstvo možemo ostaviti po strani kad su u pitanju odluke koje se tiču našeg mjesta i kvalitete života, ali ponovno se pokazalo da to nije tako.

Međutim, nemam namjere javno se prepucavat s tim istim pojedincima koji svoju glavnu aktivnost temelje na pljuvanju svega na čemu Općina radi. Nedvojbeno treba naći rješenje koje ide u prilog našem lokalnom stanovništvu i gostima s ciljem povezivanja terminala te rasterećenja prometa u centru mjesta, posebno ljeti. Usprkos podmetanjima i opstrukcijama, ja ću i dalje nastaviti raditi na tome da razvijamo Velu Luku kao bolje i ljepše mjesto za život”, odgovorila je načelnica Gugić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!