Metkovski policajci educirali opuzenske osmaše kako se zaštiti na internetu, evo savjeta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U povodu obilježavanja Dana sigurnijeg interneta, jednog od najvažnijih dana u kalendaru informacijske sigurnosti, koji se svake godine obilježava drugog dana, u drugom tjednu, drugog mjeseca – veljače, policijski službenici Policijske postaje Metković održali su predavanje učenicima osmih razreda Osnovne škole Opuzen.

Tijekom edukacije učenici su imali priliku doznati koji su najčešći oblici internetskih prijevara i kako se od njih zaštiti na najbolji mogući način.
Dan sigurnijeg interneta obilježava se u oko 200 zemalja na svim kontinentima i doseže milijune ljudi diljem svijeta, a ima za cilj podići svijest o novonastalim izazovima u pogledu sigurnosti na internetu.

Tim povodom iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske upućuju nekoliko savjeta kako se zaštiti na internetu:

„ Budite oprezni jer sve što zvuči predobro da bilo istinito, obično nije istinito, nemojte davati svoje osobne podatke putem nepoznatih telefonskih poziva ili neprovjerenih internetskih stranica, ako smatrate da ste prevareni, dojavite policiji putem telefona ili maila ili dođite direktno u najbližu policijsku postaju, nemojte brisati digitalne tragove kako bi policija došla do počinitelja.“, poručuju iz policije,te ističu:

„No to nije sve! Puno korisnih savjeta o instalaciji raznih aplikacija, zlonamjernim softverima, internetskoj sigurnosti doma, sigurnom radu na daljinu možete pronaći na internetskoj stranici Web heroj.“


PODIJELI S PRIJATELJIMA!