Pero Jerković: Zbog mediteranske mušice proizvođači mandarina su dovedeni na prosjački štap

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prije Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije konferenciju za novinare održali su članovi županijske organizacije Mosta. Mostovci su nezadovoljni novim poslovnikom rada županske skupštine.  Županijski povjerenik Mosta i vijećnik Pero Jerković smatra kako se tim poslovnikom smanjuje mogućnost vijećničkih pitanje i rasprave, te  je, dodaje, restriktivan posebno za oporbene vijećnike.

„Novim Poslovnikom je smanjen doseg vijećnicima u postavljanju pitanja oko županovog vodjenja Županije i rada Skuptšine“, dodao je Jerković, te naglasio:

„Nama je bitno da u javnost izađu određeni problemi. Tako recimo u  medijski prostor nije došlo pitanje mediteranske mušice koja već pola godine predstavlja veliki problem u dolini Neretve. Zbog mušice je propala gotovo četvrtina mandarine, našeg poznatog  izvoznog proizvoda, a proizvođači su srozani gotovo na prosjački štap.“, kazao je Jerković, dodajući kako su vijećnička pitanja bila jedan od alata vijećnika, prvenstveno oporbenih, da određene teme nametnu javnosti.  On nadalje tvrdi da problem mandarina još ni približno nije gotov:

„Mi još uvijek nismo ni  blizu rješenja. Navodno je objavljan novi natječaj, ali nema rješenja. Tu su i dodatni problemi. Tako otkupljivači  imaju problem s odlaganjem zaražene mandarine. Puno je i previše problema o kojima se ne priča. „, rekao je Jerković.

Jedan od prigovora Mostovaca ide i na Izvješće o stanju okoliša u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Smatraju da je izvješće napravljeno površno te da tome u prilog ide i činjenica da se za situaciju u Pločama navodi da je zadovoljavajuća, dok „svi znamo što se tamo događa, posebno u zadnjim  godinu dana“.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!