Studeni – mjesec sjećanja na poginule Grofove

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Mjesec studeni je najtužniji mjesec vezan za postrojbu Specijalne jedinice policije Grof. To je mjesec kada su u obrani Grada i Domovine izgubljeni životi petorice pripadnika te postrojbe, petorice prekrasnih mladića – istinskih heroja.

U obrani položaja na Bosanci 9. studenog 1991. godine vječnim su snom usnuli  Željko Raguž i Antonio Vatović, a tri dana kasnije 12. studenog 1991.  u obrani Komolca njihovi suborci Mario Mandić, Ivo Botica i Pero Nenada.

Osim polaganja vijenaca i paljenja svijeća na mjestima njihove pogibije prema pozivu kojeg dostavljamo u prilogu, ove godine Udruga specijalne jedinice policije Grof održati će i edukativne radionice i to 9. studenoga s početkom u 10:45 sati za učenike OŠ Župa dubrovačka, te   10.  studenoga u 8:50 sati za učenike OŠ Montovjerna.

Radionice  „Kultura sjećanja za sigurno sutra“ na temu uloge pripadnika Specijalne jedinice policije Grof u Domovinskom ratu učenicima će održati profesorice povijesti Tihana Biuk Magaš i Lovorka Krajnović Tot. Održavanje radionica financirano je sredstvima Javnog poziva Ministarstva hrvatskih branitelja.

Drugi po redu Memorijalni malonogometni turnir Grof održati će se u subotu, 11. studenoga 2023. na sportskom igralištu Župne crkve sv. Mihajla u Lapadu, a započeti će svetom misom u 12 sati za poginule Grofove i sve hrvatske branitelje i braniteljice u Domovinskom ratu.

Ova aktivnost financirana je iz Javnog poziva Grada Dubrovnika i Županije  Dubrovačko-neretvanske.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!