Marija Klisura: Povjerenstvo će odlučiti jesam li u sukobu interesa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Načelnica Općine Lumbarda Marija Klisura uspjela nam je odgovoriti na pitanja vezana uz sumnje u nezakonitu smjenu direktora općinske tvrtke Lučica Lumbarda Nedjelka Lipanovića. Smijenjeni direktor načelnicu je optužio za kršenje čak četiri različita zakona, pri čemu se najviše ističe Zakon o sprječavanju sukoba interesa koji zabranjuje da načelnici tijekom obnašanja mandata budu članovi Uprave trgovačkih društava.

Usto, Marija Klisura kao jedina članica Skupštine tvrtke, sama sebe imenovala je direktoricom Lučice što je vrlo vjerojatno hrvatski presedan, a nedvojbeno predstavlja sukob interesa.

Načelnici smo pitanja postavili u utorak, 31. listopada, a ona nam je uspjela odgovoriti u petak, 3. studenog oko 15 sati. U cijelosti prenosimo pitanja i odgovore u ovom, ispostavilo se, blitz intervjuu.

Juginfo: Primopredaja dužnosti bila je 16. listopada. Tada ste Vi kao nova direktorica preuzeli dužnost od Nedjelka Lipanovića. On je sada na godšnjem odmoru do početka siječnja iduće godine. Tko je sada odgovorna osoba poduzeća, Vi ili on? Tko donosi odluke u poduzeću, Vi ili on?

MK: Budući je skupština društva opozvala direktora, on nije odgovorna osoba i ne može donositi odluke.

Juginfo: Prema članku 18. Zakona o sprječavanju sukoba interesa vi kao izabrana dužnosnica ne smijete obavljati poslove uprave. Smatrate li da ste prekršili Zakon o sprječevanju sukoba interesa kada ste kao Skupština TD Lučica Lumbarda imenovali samu sebe direktoricom tvrtke?

MK: O sukobu interesa odluke donosi Povjerenstvo za odlučivanje o sukoba interesa.

Juginfo: Primate li bilo kakvu naknadu ili plaću kao članica Uprave TD Lučica Lumbarda?

MK: Ne.

Juginfo: Smatrate li ste prekršili Zakon o trgovačkim društvima s obzirom da ste sjednicu sazvali vi kao SKupština, a ne Nadzorni odbor i da ste je sazvali u roku od dva dana, a ne u roku od tjedan dana koliko je zakonski minimum?

MK: Ne.

Juginfo: Skupština je podržala izvješće o radu direktora za 2022. godinu na skupštini održanoj u lipnju ove godine, a sada, četiri mjeseca kasnije, direktor nije dobio razrješnicu. Što se dogodilo u međuvremenu?

MK: Nije održana Skupština društva u lipnju 2023. godine

Načelnica Klisura zamolila nas je i da objavimo link za natječaj za imenovanje novog direktora Lučice, što ovom prilikom i činimo:

https://lumbarda.hr/natjecaj-za-izbor-i-imenovanje-uprave-direktora-ice-trgovackog-drustva-lucica-lumbarda-d-o-o/


PODIJELI S PRIJATELJIMA!