Park ‘n’ Ride sustav na području Pobrežja jedna je od ključnih investicija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Dubrovnik je spreman za provođenje mehanizma integriranih teritorijalnih  ulaganja (ITU mehanizam).  Naime, završen je postupak prioritizacije projekata koji se predlažu za financiranje putem ITU mehanizma te krajem studenoga  slijedi potpisivanje Sporazuma o provedbi između Ministarstva i Grada Dubrovnika kao grada središta Urbanog područja. To je ključni korak u provedbi ovog programa kojim je Grad Dubrovniku te općinama Dubrovačko primorje,  Župa dubrovačka i Konavle,  na raspolaganju 22 milijuna eura za realizaciju strateških projekata.

Rečeno je na to na sastanku ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlićem i državne tajnice Zrinke Raguž sa županom Nikolom Dobroslavićem zamjenikom župana Joškom  Cebalom, Melanijom Milić, ravnateljicom Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije – DUNEA, te gradskih pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i Upravnog odjela za europske fondove Ivanom Brnin i Martinom Skopljaković.

Na sastanku je također rečeno kako je Park ‘n’ Ride sustav na području Pobrežja jedna je od ključnih investicija koja će se financirati u sklopu ITU mehanizma. Ističe se i nabavka električnih vozila kroz projekt „Elektrifikacija i digitalizacija javnog autobusnog prijevoza“  te ulaganja u zelenu infrastrukturu, odnosno cjelovito uređenje parkova Gradac, Pile i Platana.

Kako su također priopćili iz dubrovačke gradske uprave, sastanku su nazočili i predstavnici Dubrovačko neretvanske županije, . Razgovaralo i o provođenju drugih EU projekata na kojima kao partneri surađuju Grad Dubrovnik i Dubrovačko neretvanska županija, a među kojima je i realizaciji regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu u Vili Čingrija te nizu ulaganja u otoke.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!