Smijenjeni direktor najavljuje tužbe: Načelnica je prekršila svu silu zakona!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nedjelko Lipanović, koji je na čelu općinske tvrtke Lučica – Lumbarda bio od 2001. godine sve do sredine prošlog mjeseca, tvrdi da je načelnica Marija Klisura prekršila najmanje četiri različita zakona kada ga je smjenjivala!

Lipanović, koji se u Sudskom registru Trgovačkog suda u Dubrovniku još uvijek vodi kao direktor tvrtke Lučica – Lumbarda s obzirom da mu je sad u tijeku otkazni rok, najavljuje pravnu i sudsku bitku protiv načelnice, a prvi korak već je poduzeo.

Obavijestio je Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa da je načelnica, potpuno suprotno Zakonu o sprječavanju sukobu interesa, sama sebe postavila za direktoricu te tvrtke.
Naime, taj je zakon potpuno jasan i nimalo nedvojben – načelnici tijekom obnašanja svojeg mandata ne smiju biti članovi uprave, a niti mogu obavljati poslove upravljanja u poslovnim subjektima.

Prema neslužbenim informacijama, Povjerenstvo će pokrenuti postupak i gotovo je sigurno da će izreći pravorijek protiv načelnice, a jedina je nedoumica koliku će kaznu dobiti.

Bivši direktor nadalje tvrdi da je tijekom sazivanja sjednice načelnica u najmanje dva navrata prekršila Zakon o trgovačkim društvima. Prvi puta kada je sjednicu sazvala ona kao jedini predstavnik Skupština, a ne Nadzorni odbor. Drugi puta kada je sjednicu sazvala u roku od dva dana, iako je zakonski minimum tjedan dana.

Lipanović, dakle, smatra da je sjednica nelegalna i nezakonita, a ta je njegova primjedba unesena i u zapisnik sa skupštine.

Nadalje, bivši direktor Lipanović najavljuje i pokretanje tužbe za klevetu, što je u domeni Kaznenog zakona. Smatra da je načelnica Klisura na sjednici na kojoj je smijenjen oklevetala ne samo njega, nego i bivšeg načelnika općine, kao i uglednog projektanta. Sve njih, tvrdi Lipanović, načelnica je optužila da su se urotili i napravili projekt, iako su znali da za njega neće biti moći ishođena uporabna dozvola.

Posljednji u nizu zakona koje je načelnica prekršila je Zakon o radu jer, smatra Lipanović, otkaz mu je dan na nezakonit način i zbog toga će također podnijeti tužbu.

Što se svojeg rada tiče, Lipanović ističe da mu je u lipnju ove godine prihvaćeno izvješće o radu za prošlu godinu te da tvrtka konstantno posluje s dobiti, kao i da ima AA kreditni rejting što znači da uredno ispunjava svoje obveze.

Zanimljiv je i podatak da je iz zapisnika sa sjednice vidljivo da će se primopredaja dužnosti obaviti 16. listopada ove godine. Taj je datum iza nas, dakle primopredaja je obavljena, a Lipanović još od 13. listopada više nema pristup prostorijama tvrtke Lučica – Lumbarda.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!