Predstavljen program obilježavanja dana Općine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ovog vikenda obilježava se Dan Općine Konavle i 30. obljetnica osnutka Općine.  Program obilježavanja počinje u petak 20. listopada u 20 sati u Zavičajnom muzeju Konavala u Čilipima gdje će biti upriličena izložba ratnih fotografija Iva Župana “Od doma do Precrkve 31. 12. 1991.”. U 21 sati u Domu kulture u Čilima održat će se humanitarni koncert Nena Belana & Fiumensa.

Na sam Dan Općine, 21. listopada program počinje u 10 sati polaganjem vijenaca na Vojskom dolu na spomen-ploči satniku Matu Golubiću nakon čega će u 11 sati u župnoj crkvi sv. Jurja u Stravči biti služena sveta misa za poginule hrvatske branitelje. U 17 sati u Čilipima kod spomenika ”Konavoska mati” položit će se vijenci i zapaliti svijeće, a u 18 sati u sportskoj dvorani na Grudi bit će održana svečana sjednica Općinskog vijeća.  Tom će prigodom biti  dodijeljena javnih priznanja Općine Konavle. Kako su već odlučili konavoski općinski vijećnici Nagradu za životno djelo dobit će akademik Luko Paljetak. Nagradu Općine Konavle dobit će Stjepan Simović te Ante Delija, a Zahvalnicu Općine Konavle Silvestra Mladošić, Nestor Nestorov, Zlatko Hodžić – Bagi (posthumno), te dr. medicine Pavica Mijanović.

U nedjelju 22. listopada u 15 sati u Cavtatu bit će upriličen vođeni obilazak na temu ”Malo mjesto za veliku umjetnost” pod vodstvom turističkog vodiča Vedrana Mezeia polazak je ispred crkve Gospe od Snijega.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!